Протестите на МВР бяха основателни, но 20-те заплати тежат на бюджета

ОFFNews 13 ноември 2015 в 21:54 3793 5

Румяна Бъчварова.

Румяна Бъчварова заяви пред БНТ, че протестите на полицаите са били основателни, като посочи, че в същото време униформените са си вършели и отговорно работата.

В резултат на това може да се има доверие на полицията, но доверието на полицията към управлението и ръководството й е било унищожено. Въпреки това е убедена, че лично тя е отворила нова страница в отношенията си с униформените. Особено уважение според нея трябва да имаме към граничарите ни, които са няколкостотин срещу няколко хиляди.

Тя изтъкна, че предложението за орязването на социалните придобивки на полицаите е било на Владислав Горанов, който също имал своите основания, защото в последните години напусналите полицаи са между 4000 и 4500 души и изплащането на 20-те им заплати при напускане тежи твърде много на бюджета.

Бъчварова обясни, че проектобюджетът и промените не са били обсъдени широко, защото са се паднали между изборната кампания и крайния срок.

Министърката заяви, че нападението срещу Алексей Петров, полицейските стачки и другите скандали в държавата непосредствено след края на изборите не са режисирани, но въпреки това има хора, които биха се възползвали от нестабилност в държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови