Quantcast

Прокуратурата внася повторно обвинението за Костинброд

OFFNews Последна промяна на 20 март 2014 в 12:25 1702 1

Случаят с костинбродските бюлетини ще бъде отново внесен в съда. Това ще стане в разстояние не по-дълго от седмица, каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос защо се бави делото и каква е причината за това, Цацаров откаца коментар: "Не мога да коментирам дали е некомпетентност. Политическа поръчка? На кого?".

Цацаров посочи, че не може да коментира дали делото е забавено поради некомпетентност.

„Самият факт, че обвинителният акт ще бъде внесен отново категорично в съвсем кратък срок, означава, че ние ще се съобразим с указанията на съда. Прави или не – това са указания – те не се коментират, а се изпълняват. Аз имам някакво мнение за тях, но ние трябва да ги изпълним и сме ги изпълнили. Обвинителният акт ще влезе отново в съд и това ще стане след не повече от седмица. В изборния кодекс, който бе приет, има изменение в Наказателния кодекс, който вече предвижда наказателна отговорност за държане на бюлетини незаконно. Има разпоредби, които касаят далеч по-различен и строг контрол по отношение на отпечатването им. Като че ли това беше продиктувано от случая Костинброд. Не сме се отказали да внесем обвинителен акт”, добави Сотир Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.03 2014 в 13:06

Надявам се Цацаров знае че няма действие на закони със задна дата и говоренето му в стил "В изборния кодекс, който бе приет, има изменение в Наказателния кодекс, който вече предвижда наказателна отговорност за държане на бюлетини незаконно.", не е нищо друго освен политическо говорене. А от кристалния случай Костинброд минаха повече от 9 месеца и ... едно голямо нищо. Да се самосезира господина и да разследва, защо тогава разгласиха случай, чиято незаконосъобразност бе на ниво "съмнения" и съдействаха за грубо погазване на закона по отношение "деня за размисъл".