Делото за костинбродските бюлетини влиза в съда

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2013 в 18:24 2022 13

Росен Желязков

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу бившия главен секретар на Министерски съвет (МС) Росен Желязков по случая с костинбродските бюлетини, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Бившият главен секретар на МС е обвинен за това, че не е изпълнил служебните си задължения. Той не е осъществил контрол върху администрацията за изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД по договор за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация, и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър-председател Марин Райков, Росен Желязков не е осигурил осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък. Не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.

В резултат са отпечатани допълнително 351 075 броя бюлетини, годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора.

Настъпилите вредни последици са създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2013 в 09:56

Превода е неточен. Съда решава какво как. Нека бъдем мъдри и да почакаме. Достатъчно чакахме прокуратурата да се произнесе 6 месеца по един толкова "ясен" "в превод" за Поля случай.

17.12 2013 в 09:53

Ако съдим по опорните точки, може и Тодор Живков да е избиран с помощта на Костинбродската печатница. Ако трябва да бъдете честни пред себе си четете мнението на собственика на "Демакс" по въпроса с бюлетините. Апропо човека е депутат от БСП

16.12 2013 в 23:03

Генка Шикерова задава въпрос на Цацар:
-Г-н Цацар,намерихте ли доказателства,че костинбродските бюлетини са подготвени за фалшификация на предсрочните избори?
Цацар,прелиствайки опорните точки,и не намирайки съответната,гузно отговаря:
-К'о?Не.....................

16.12 2013 в 22:42

Слабо, много слабо червени дренки срещу червени тикви....изборите винаги са били фалшифицирани по отношение на изборна активност, със сканирането на протоколите се предотврати мащабна фалшификация подготвяната от червените тикви, с голямата подкрепа на ИО и Мишо Константинов, червените дренки ако бяха направили ръчно преброяване с реалните сканирани бюлетини, а не с тези манипулираните от Изборната комисия, имаше вариант да имат по-добър резултата, но всички вкупом тикви се уплашиха че ще се разбере че активността е под 30% и всички си замълчаха.

16.12 2013 в 22:39

Да позная ли какъв ще бъде изходът на това дело? Оправдаване на първа инстанция и същото на по-горните, ако изобщо се стигне до тях. И тогава ще заведат ли дела срещу Мая и Бюрека за нарушение на Изборния кодекс?

16.12 2013 в 21:53

Ако съдим по резултата от това упражнение при президентските избори - ДА, определено е престъпление.

16.12 2013 в 21:47

Аха, престъплението е "създаване на нагласи"! Дори не създаване ами по-лекото "създаване на условия". Ами Дебелата Цаца с интервюто си, СтаниШеф и Костов до него с изявлението как ще бъдат фалшифицирани изборите та чак камиони с двойно дъно били приготвени, да не говоря за истерията на Дудука който си беше заложил живота за да каже истината... всичко това не създаде ли нагласи? И то в денят за размисъл.

Впрочем защо Цацата не извърши и една проверка в другата печатница където се печатат много по-важните секционни протоколи? Хем собственика и честно си каза, че това са технологичен отпадък и при него също има такъв. Аха, ама този собственик е депутат от БСП, не върви някак си да му прави проверки един "независим" прокурор, то си има специализация човека да прави проверки само на опозицията.

16.12 2013 в 21:02

Неее, не беше това бе! Имаше ли опорна точка от Моника Гьобелс - Станишева за фалшифициране на изборите?
ПП- отново моля за извинение!

16.12 2013 в 20:58

Цацаров намери изкупителна жертва за престъплението си...
Пп - Моля за извинение - страдам от раздвоение на личността!

16.12 2013 в 20:50

Имаш предвид Тиквоча да фалшифицира изборите ли, както направи и първия път? И аз така го разбирам.