Прокуратурата изпрати в Сърбия документите за екстрадицията на Василев

OFFNews 18 септември 2014 в 19:14 1904 0

Цветан Василев

Днес прокуратурата е изпратила на властите в Сърбия молба за екстрадицията на Цветан Радоев Василев.

Молбата за екстрадиция е изпратена от главния прокурор, като това е станало по чл.23 т.1 пр.1 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. 

Към искането за екстрадиция са приложени документи, описващи престъплението на Василев и копие на приложимите законови разпоредби.

Цветан Василев е обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери и по-конкретно за това, че от края на 2011 г. до средата на юни 2014 г. е склонил главния касиер и изпълнителния директор на КТБ "да се разпоредят със сумата от 206 млн. лв.".

След получаването на пакета документи от сръбските съдебни власти, компетентният съдебен орган разглежда и се произнася по същество на молбата за екстрадиция.

Окончателното становище е на министъра на правосъдието на Република Сърбия, който преценява дали да се изпълни съдебното решение на сръбския съд.

Последната фаза на екстрадиционното производство е предаването на лицето – за коeто се уговаря дата, час и място.

Сръбското правосъдно министерство вече е получило от Интерпол документите, с които Цветан Василев е обявен за издирване.

Вчера Василев бе освободен от ареста с наложена мярка подписка. Международният му паспорт е отнет и той не може да напуска Сърбия, освен това трябва да пребивава на определен адрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови