Принц Едуард положи венец пред паметника на Незнайния воин (снимки)

OFFNews Последна промяна на 07 април 2014 в 19:30 1747 0

Снимка Сергей Антонов

Тази вечер Негово Кралско Височество принц Едуард положи венец пред паметника на Незнайния воин.

Той е на посещение в България по покана на държавния глава Росен Плевнелиев, а поводът е отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Очаква се утре държавният глава и принцът да присъстват на церемония в Софийския гробищен парк, на която ще отдадат почит на загиналите през Първата световна война.

По време на днешната си среща с принц Едуард президентът Плевнелиев поднови поканата си към Нейно Величество Кралица Елизабет II да посети България в удобно за нея време.

„Военните конфликти в Европа през ХХ век доказаха, че мирът няма алтернатива. Помирението и толерантността са в основата на идеята за обединена Европа и този успешен пример трябва да бъде насърчен“. Това заяви президентът след срещата си с Негово Кралско Височество принц Едуард.

„От регион на конфликти Балканите днес са единни в желанието си да бъдат част от Европейския съюз и България ще продължи да подкрепя усилията на държавите от Западните Балкани в тази насока“, подчерта още Росен Плевнелиев.

В рамките на посещението си в България принц Едуард ще бъде домакин и на прием за британска бизнес делегация и техните български партньори.

Обединеното кралство е четвъртият по големина инвеститор в България, като през 2012 г. двустранният стокообмен надхвърли 760 млн. евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови