Премахват Веселото село от Борисовата градина

OFFNews 28 октомври 2022 в 14:08 6827 3

Веселото село

Снимка Фейсбук на Фандъкова

Седем декара ще бъдат присъединени към парка, каза Фандъкова

В столичната Борисова градина бутат "Веселото село", днес започна принудителното премахване на незаконно поставените постройки на заведението. Седем декара ще бъдат присъединени към парка, а от собствениците на сградата ще бъдат изискани средствата за разрушаване на обекта, каза кметът Йорданка Фандъкова. 

На събарянето присъстваха освен Фандъкова, председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев, главният архитект на София Здравко Здравков, кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

"Изчакахме срока за доброволно премахване. Собствениците от няколко дни като видяха, че вече няма спасение, започнаха постепенно да премахват част от обекта, но срокът е изтекъл, затова така, както поехме ангажимент, техниката влиза", обясни кметът. Фандъкова подчерта, че в района има дървета, към които изпълнителите трябва да се отнасят много внимателно, за да ги запазят. 

Арх. Здравков допълни, че собствениците са използвали всички възможни механизми да бъде забавено премахването. Фирмата се е криела от месеци, за да не получи съобщенията. Въпреки това заповедите за доброволно премахване бяха връчени, каза още той. 

Кметът Фандъкова съобщи, че в проекта за ПУП е заложено на мястото на "Веселото село" да има детска площадка, но тя може да бъде изградена едва след приемането на ПУП. Затова след събарянето теренът ще бъде почистен и облагороден, поясни кметът Фандъкова. Тя припомни, че скоро към Борисовата градина бяха присъединени 12 дка от къпалнята "Мария Луиза", където район "Средец" приключва работа с премахването на оградата.

За автокъща "Капитолия" в парка, която също подлежи на премахване, все още се водят дела.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

3

Октим

28.10 2022 в 16:30

Става ми радостно на душата като затворя очи и си представя какво щеше да се случи на всички тези мръсни селяндури, ако беше още жив този, на който е кръстена градината ... За съжаление, обаче, това са само сънища!

1730

2

Ivan

28.10 2022 в 15:40

За автокъща "Капитолия" в парка, която също подлежи на премахване, все още се водят дела. Дела, дела и пак дела....Защо бе, Йорданке не премахна този тумор на входа на парка, а затри заведението??? Причината очевидно е в степента на делови сношения на двамата собственици с владетеля на ГЕРБ! Начина по който гласуваха, както за теб, като кмет,така и за нахалника от Банкя в последните избори, наистина дава основание да си мислите, че вече имате работа с напълно видиотен електорат, стадо! Там, до автокъщата е сложена бариера за вход към парака. Коли-река, кой къде Спротна София на хайдука Софиянски, кой-къде ЦСКА-то! Бях спрян, нямам право на вход до паркинга на ЦСКА-то. Возех внучката си, просто да се разходи из парка! Ма.....ка ви хайдушка корумпирана!!!

1000

1

PaulPierce

28.10 2022 в 14:42

как така се сетиха след 14 години на власт?