Пострадалите от потопа в "Аспарухово" ще пътуват безплатно в градския

ОFFNews 01 септември 2014 в 11:32 3319 2

Недоволен аспаруховчанин.

Снимка Снимка: Нова телевизия

Недоволен аспаруховчанин.

Общината във Варна ще предостави безплатни карти за градския транспорт и медицинска дейност на семействата, останали без дом след наводнението в квартал "Аспарухово", съобщи кметът на града Иван Портних, цитиран от БНР.

Облагите се налагат, след като 52 семейства отказват да се нанесат в предоставените безплатно фургони, защото нямало градски транспорт и медицинско обслужване.

"Създали сме всички необходими условия. Държавата ни предостави тези фургони. Ние като община инвестирахме в необходимата инфраструктура и създаването на необходимата организация за нормални условия за живот там. Така че всички, които са нуждаещи се и имат необходимост от настаняване, имат тази възможност в "Аспарухово", коментира Портних.

Припомняме ви, че на 7 август на жителите от "Аспарухово", останали без дом, им бяха осигурени фургони със санитарно помещение, кухня и спалня, където да се настанят временно. 

Хората обаче масово отказаха да го направят, защото условията във фургоните били лоши и неподходящи за живот. "Тук няма нищо. Трябва в къщата да има телевизор. Не съм ли прав? Трябва да има маса, столове, но то къде ще го слагаш. То не може да дишаш вътре", каза един от жителите на "Аспарухово" пред Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!