Quantcast

Полицаи ще пазят спешните екипи от нападения

OFFNews Последна промяна на 08 декември 2014 в 14:15 5880 11

Полицаи ще придружават спешните екипи в рискови населени места, за да осигуряват безопасността на медиците.

Това решиха на извънредна среща здравният министър д-р Петър Москов и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Двамата министри подписаха обща заповед, с която директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР се задължават да предприемат общи действия за локализиране на местата, където са станали нападения над медици през периода 2013 – 2014 г.

Освен това те ще трябва да синхронизират дейността на спешните екипи с местните структури на МВР, които да реагират при посещение на някой от локализираните рискови райони.

В сряда здравният министър Петър Москов ще се срещне с представители на ромските общности и с членове на сдружението на здравните медиатори, за да се договори поемане на ангажимент за съдействие на екипите на Спешна помощ при посещение на ромски махали.

Тези мерки са във връзка със зачестилите нападения над лекари, голяма част от които стават именно в ромски махали. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2014 в 14:46

Мангалите се държат така противно, защото съдебната система е гнила и мирише повече от тях. И после Москов бил виновен... Няма ли някои хора да се опитат да помислят с главите си, ей тъй, поне за разнообразие...

08.12 2014 в 20:06

Всеки трябва да си знае мястото. За циганите (пардон - ромите) каквото си повикали! Ако ще безчинстват - амии... Ха ха! Ако ще се дьржат като нормални хора - ок.

08.12 2014 в 16:50

Ама то така колко ще струва едно посещение? И защо? Има по-лесни начини - стрихнин, напалм, трудови лагери за "хора с недостатъчни трудови навици" ?

08.12 2014 в 16:15

И до това състояние се стигна защото се отиде в другата крайност и се правеха всякакви отстъпки на циганите. Било заради избори било поради натиск отвън - помните ли Баталова воденица? Имаше ли някой топки да се възпротиви на евродепутатката и да защити нашите права? Нъц. ( вижте кой беше кмет на София по това време)

08.12 2014 в 16:11

Хора, а ако ,не дай Боже, умре дете или родилка защото линейка е отказала да отиде - тогава на чия съвест ще лежи това? Кой ще бъде отговорен? Подкрепям гнева на министъра- прав е да защитава хората си и наистина тази престъпност трябва да бъде укротена. Но това няма да стане с генериране на нова престъпност. При всички положения крайностите са вредни - и в двете посоки. А и емоциите никога не са добър съветник.

08.12 2014 в 15:41

- Ало, 112 ли е? Не мога да са изхендзам.
- Благодаря за обаждането. Ще пратим кола на БХК.

08.12 2014 в 15:40

А кой ще пази децата и внуците ни докато ги лекуват?
- "Осмокласник е изнасилил в училищната тоалетна 11-годишно момче. Детето било заключено през междучасието от насилника, който е от голям цигански род в селото."

08.12 2014 в 15:08

Защо ще разкарват горките полюцаи, много от тях са в напреднала бременност, не е хуманно към животните... Може просто към линейките да се зачислят РСЗО "ГРАД" за огнева поддръжка - проблемите няма да се повторят, гаранция!

08.12 2014 в 15:07

А докога ще търпим политиците да толерират циганите? Кога и кой ще организира поне един единствен протест? Или сме велика държава само като сме на 3 ракии? Тук пишем, плюем, готови сме на какво ли не. Обаче нито веднъж не сме излезли да протестираме! Големи на думи и празни на дела!

08.12 2014 в 14:49

А, да бе, геноцид....
Ток не плащат, вода не плащат, осигуровки и данъци не плащат; Първи са на социала, 2 лева не са допринесли за държавата - Това не е ли геноцид спрямо нас? Тероризират цели региони, не се спряха да крадат и безчинстват, а като им дойде на крака лекар, платен от мен и дугите нормални граждани - дай да го набием, щото според нас не предоставя достатъчно добра медицинска услуга! Това не е ли геноцид спрямо нас? Или мангалите имат само права, а задължения - нъц!? Няма ли прокуратура, да ги види кои са бащите на децата, раждани от 12 годишни?
Прекаленият либерализъм - дори на Доган "либерала" не е драг! Евалла на Москов! Но трябваше и още по-сериозно решение, щото тея само със сопата можеш да ги научиш! Сега освен за линейката - и за патрулката ще плащаме и всичко ни е пак на нас анално! Тея или да вземат да влизат в час, или да си мрат!