Полицаи излизат на протест в събота

Offnews Последна промяна на 14 октомври 2014 в 12:01 1376 6

Полицаи излизат на протест в събота

В събота ще се проведе протест на полицаите и служителите в затворите заради предложението на служебното правителство за въвеждане на възраст за пенсиониране в системата за сигурност, с което отпада т.нар. ранно пенсиониране за военни и полицаи. 

Протестът е планиран за 14.00 часа на 18 октомври, като сборният му пункт е градинката пред Централна баня в София, съобщи за OFFNews председателят Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов.

Участие в протеста са заявили Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ), Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Национална асоциация "Сигурност" (НАС). 

Шествието ще премине покрай сградите на Министерски съвет и Министерството на труда и социалната политика, като ще приключи пред президенството.

Протестът идва след като служебният кабинет одобри предложение на финансовия министър за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), съобразени с препоръка на Европейската комисия. По време на дискусията в министерски съвет в подкрепа на служителите в МВР и срещу отпадане на ранното пенсиониране се изказа единствено вътрешният министър Йордан Бакалов. Военният министър Велизар Шаламанов взе отношение по темата две седмици след това с разпространено до медиите съобщение от Министерството на отбраната. 

Синдикатите се обидиха и на реакцията на социалния министър Йордан Христосков, който нарече исканията им "комични", като заяви, че синдикатите не са тези, които имат право да искат оставката му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 10:21

Господата полицай искат ли мирните граждани да ги "пазят" със щитове и палки и те сами да се бутат в тях ... Шибани корумпирани куки !!!!

15.10 2014 в 10:29

Смотан народ, простодушни и жалки "граждани". Какво искате от полицията? Да правите каквото тъпите ви глави измислят и после да сте пазени ли? От какво да ви пазят? От вас самите ли? От това няма опазване! Къде сте битите от полицаи? Защо не се съберете и не докажете? Защо не заведете дела? Има съд, но там знаете, че ще сте смешни. РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЩОМ ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ПРАВА ИМАТЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Вие да не сте стадо, което иска да бъде пазено? Като тъпи овце сте народе! Хем искате кучето да ви пази от вълците хем някоя овчица иска да се отдели, защото е тарикат и си е видяла някъде по зеленичка тревичка. Не може еденици от вас да искат кучето пазач да остави стадото и да тича за вашата зеленичка полянка и да ви пази! ЕГОИСТИ! в ПОЛИЦИЯТА И ВОЕННИТЕ СТЕ СЕ ЗАОГЛЕЖДАЛИ! СЪБУДЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, А НЕ БОЛНИ МРЪНКАЩИ ОТПАДЪЦИ!

14.10 2014 в 13:46

Предполагам, че препоръката на Европейската комисия не визира точно военните и полицаите, защото в повечето европейски страни и САЩ условията за пенсионирането им са подобни на нашите.

14.10 2014 в 12:39

Най-безполезната институция. Пожелавам им бързо пребиване.

14.10 2014 в 12:35

За разлика от много хора, които мразят полицаите ги разбирам, защото това е лъжа – лъжа от ден първи, в който полицаят или военният слага пагона. Той вярва, че ще може да се пенсионира рано, да е осигурен и да има по-леки старини, ако доживее до тях. Това са планове за бъдещето, които той си прави на база обещаното от държавата. Не е етично да се приеме решение и да се каже: "от утре вече се пенсионирате на 100". По-скоро нека тези мерки да се прилагат със закъснение поне 5-10 години, след приемането им. Така ще дадат устойчивост, спокойствие и право на потърпевшите да планират бъдещето си и кариерата си.

14.10 2014 в 12:21

Ненужници!