Подуправителят на БНБ с ново обвинение

OFFNews 03 декември 2014 в 13:57 4056 1

Цветан Гунев

Прокуратурата повдигна второ обвинение на подуправителя на Българската народна банка (БНБ) Цветан Гунев.

Това стана ясно днес по време на заседание на Софийски градски съд (СГС), в което трябва да бъде решено дали Гунев да бъде отстранен от поста му. Новото обвинение е за нарушение на служебните му задължения. То е повдигнато на 25 ноември.

Гунев се върна на работа, след като съдът на два пъти отказа да го отстрани по първото му повдигнато обвинение за източването на КТБ, в което обвиняеми са изпълнителните директори Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова. 

Гунев се върна на работа в БНБ на 24 ноември, а новото искане на прокуратурата е свързано с второто повдигнато обвинение. Държавното обвинение иска отстраняването му, тъй като смята, че служебното му положение ще попречи на обективното всестранно и пълно изясняване на делото.

След като през юни стана ясно, че Цветан Гунев е подсъдим, от БНБ съобщиха, че за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, той е излязъл в отпуск по свое желание до приключване на разследването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!