Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата отново поиска отстраняване на подуправителя на БНБ Цветан Гунев

OFFNews 03 декември 2014 в 07:37 2795 0

Цветан Гунев

Прокуратурата внесе ново искане в Софийския градски съд (СГС) подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Цветан Гунев да бъде отстранен от длъжност.

Гунев е един от обвиняемите по делото за източване на 206 млн. лева от Корпоративна търговска банка (КТБ) заедно с мажоритарния ѝ собственик Цветан Василев, изпълнителните директори Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова.

През септември прокуратурата вече веднъж поиска отстраняването на Гунев. На две инстанции обаче искането беше отхвърлено поради липса на данни, че Гунев може да упражни натиск над свидетели или да попречи по някакъв друг начин на хода на досъдебното производство.

Цветан Гунев излезе в отпуск малко преди КТБ да бъде поставена под специален надзор от БНБ. Това стана след като прокуратурата му повдигна обвинение в престъпление по служба. След изтичане на отпуска му, той се върна в "Банков надзор".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!