Пловдивските общинари от ДБ искат оставката на кмета заради казуса с панаира

OFFNews 27 април 2023 в 11:44 1084 0

Димитров

Снимка ГЕРБ

Здравко Димитров

Пловдивският кмет Здравко Димитров да уволни заместника си Величко Родопски и юриста на общината, а после да подаде оставката си.

За това настояха в декларация общинските съветници от "Демократична България" в началото на днешната сесия. Поводът за искането им е, че администрацията не обжалва решението на Окръжния съд за приемане на акциите на община Варна в "Пълдин туринвест", собственик на Международен пловдивски панаир.

В началото на април Окръжният съд в Пловдив постанови, че увеличението на капитала на общинско-частното дружество "Пълдин туринвест" с акциите на община Варна е законно.

Съветниците от коалицията смятат, че така администрацията е предала търговското изложение в ръцете на бизнесмена Георги Гергов.

Кметът Здравко Димитров не присъства на днешната сесия на Общинския съвет. Официално той е в отпуск, както традиционно постъпва, когато трябва да се решат важни проблеми с панаира.

Вчера коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" обяви, че ще сезира прокуратурата заради Пловдивския панаир. Според Никола Минчев от ПП казусът е за прокурор "най-малкото за възможна безстопанственост" и защото "отново виждаме как се пропускат възможности да се защити общественият интерес".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews