ПП-ДБ сезира прокуратурата за Пловдивския панаир

OFFNews 26 април 2023 в 13:08 1446 0

Брифинг на ПП-ДБ

Снимка БГНЕС

Политическа партия "Продължаваме промяната – Демократична България" с изявление пред медиите днес в сградата на Народното събрание. На снимката е Никола Минчев.

"Продължаваме промяната - Демократична България" ще сезира прокуратурата заради Пловдивския панаир, обяви на брифинг в парламента днес депутатът Никола Минчев от коалицията.

По думите му казусът е за прокурор "най-малкото за възможна безстопанственост" и защото "отново виждаме как се пропускат възможности да се защити общественият интерес".

Преди ден изтече срокът, в който кметът на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) можеше да обжалва решението на Пловдивския окръжен съд, с което се разрешава увеличението на капитала на контролираното от Георги Гергов дружество "Пълдин туринвест" в Панаира. Кметът така и не обжалва решението.

От ПП заявиха, че ще направят всичко възможно министърът на културата да обяви Пловдивския панаир за недвижима културна ценност от национално значение, което би предотвратило събарянето на Панаира или застрояване върху терена.

"Кметът беше в отпуск, изпълняващият длъжността беше в командировка в София", а директорът на правна дирекция бил в болнични. С това те проспаха възможността държавата да запази контрола върху Пловдивския панаир", посочи депутатът Йордан Иванов.

В началото на февруари Бойко Борисов поиска оставката на кмета Здравко Димитров заради "системното несправяне на Здравко Димитров с множество текущи проблеми в Пловдив", като конкретно цитира ситуацията със стадионите на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив. Димитров подаде оставка, но само като член на ГЕРБ, и остана кмет.

Георги Гергов е бивш лидер на БСП в Пловдив и почетен консул на Русия в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови