Плевнелиев: След възхода на популистите идва самоизолация

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2017 в 13:11 3781 3

Голямата заплаха пред България е да се самоизолира при очаквания възход на популисти и националисти на предстоящите избори. Това обясни президентът Росен Плевнелиев на годишната среща на бизнеса с правителството в столичния хотел "Балкан".

Според него самомаргинализацията щяла да мине под мотото "вижте колко е несигурно в Европейския съюз (ЕС)! Ние ли ще го оправим? Дайте да не се караме с Путин, с Тръмп, с Меркел, дайте да си живуркаме в ъгъла на историята и на Балканите и да си гледаме българското".

Плевнелиев е категоричен, че това крие опасност страната ни да пропусне момента, в който в ЕС ще дойде нова интеграционна вълна.

"Който постави под въпрос европейската перспектива, намали скоростта и степента на интеграция на България с ЕС и демократичния свят, който е пасивен, когато Европа се променя, ще предаде националния интерес", добави държавният глава с изтичащ мандат.

Според него България трябва да продължи да бъде проевропейска сила на Балканите.

"Светът е голям и широк, но спасението понякога дебне в ъгъла на собствената ти къща. Регионът има голям потенциал. Ние сме сила, ние сме фактор, ние искаме да бъдем приятел", заяви Плевнелиев.

Президентът говори и за съдебната реформа.

"Виждаме сблъсъка между олигархичния модел на икономика и истинското предприемачество. Факт е, че има сблъсък между изграденото с мисъл за следващото поколение и сенчестите структури, които са изградени с помощта на силови методи. Това е кауза за всички нас - реформата в съдебната система трябва да се ускори", заяви Плевнелиев

Според него в тази област остава още много работа. Държавният глава подчерта, че борбата с корупцията трябва да бъде истински приоритет и че от всеки зависи идходът от тази битка - да не взема, но и да не дава подкупи.

"Ние не искаме да живеем в страна, в която задкулисието фалира банки и регионални сили упражняват хибридна война. Ние искаме една сигурна България, която да е регионален, политически и икономически лидер и достоен член на ЕС", каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17272

2

spirit оригиналът

17.01 2017 в 13:46

Срамувам се от така наречения върховен главнокомандващ, а всъщност едно нищожество, едно безгръбначно.

Тези продажници доброволно участват в планираното ликвидиране на държавата ни.

Въпреки това, като българин, не изпитвам и капка вина, нито съпричастност към тези не бежанци, а мигранти.

Когато Хитлеристка Германия напада СССР, а руският народ е обект на целенасочено изтребление, руснаците не бягат от Родината си, а се бият за нея. Ето защо, няма как да съчувствам на мъже в разцвета на силите си, които вместо да се бият за страните си, те ги предават. На мен предатели не ми трябват.

Сякаш нашите са малко, та още да вземем, за да ускорим процеса на убийството на един народ, наречен български още, когато на Запад са нямали и най-малка представа, че водата става и за миене.

Ще ми се поне 1/4 от българите да виждат това, което виждам аз. Тогава нямаше да сме роби в собствената си, уж независима държава.

17272

1

spirit оригиналът

17.01 2017 в 13:46

Превърнаха ни в най-бедната и най-бързо умираща нация.

Умишлено ликвидираха икономиката ни, източвайки интелектуалния ни капитал, за да ни направят прости консуматори.

Унищожиха въоръжените ни сили, наредиха ни да си разрушим съоръженията по границата, а сега ни окупират под предлог, че ни защитават от Русия.


На всичкото отгоре, същият този Запад ни вменява вина за греховете, които именно той извърши.

Не България ограбваше Близкия Изток от времето на Кръстоносните походи до наши дни, а Западът.И докато Русия гаси пожара, Западът продължава да го разпалва.

Разбира се, срамувам се от престъпното правителство на България.


Не България създаде ислямския тероризъм, а Западът.

Не България запали Близкия Изток, а Западът.

И докато Русия гаси пожара, Западът продължава да го разпалва.

Разбира се, срамувам се от престъпното правителство на България.