Борисов се сравни с Камерън и Ренци – оставката му се казва „морал“

OFFNews 17 януари 2017 в 11:40 7200 11

"Има една дума и тя се казва „морал“ - това заяви премиерът Бойко Борисов, който реши да обясни защо подаде оставка, която предизвика политическата криза в страната. Премиерът държа дълга реч по време на конференция, организирана от бизнеса и вестник „Капитал“.

"Считам, че правилно дадохме оставка и политическият елит трябва да понесе своята отговорност", категоричен бе министър-председателят.

Борисов изброи финансовите, икономическите и инфраструктурните показатели, които ГЕРБ са постигнали по време на управлението си и факта, че те са признати от Европейската комисия и световната банка. „Когато фактите говорят, дори коментарите са излишни“, категоричен бе Борисов, уточнявайки, че когато е дошъл на власт, е заварил 5.8 % дефицит.

„Защо дадохме оставка при тези параметри на развитие на страната?“, зададе риторичен въпрос министър-председателят и си отговори: „ Така постъпи Дейвид Камерън (премиерът на Англия), той беше убеден че Брекзит не трябва да го има. Сега като гледам една година след Брекзит – няма никаква посока за него, но той постъпи морално, така постъпи Ренци (премиерът на Италия подаде оставка след референдума за Конституцията в страната) – това което иска е най-доброто за Италия, стабилна Италия. Но той ще се върне с по-голям резултат“, коментира Борисов.

После премиерът се обърна към един от организаторите на бизнес форума – директорът на „Икономедиа“ Иво Прокопиев: „Прокопиев, затова съм тук, моята съвест е чиста, аз картички не пращам, освен личния СМС за Нова година, останах обиден от твоето изказване, аз бях този, който ти изпрати СМС с поздрави за Нова година“.
След което обаче Борисов обясни, че никога не си е позволявал репресии и че, е мек и благ и близките му го обвиняват, че е такъв.

„Никога не съм ползвал репресии. Само когато трябваше да махна трите посредника за газ. Няколко десетилетия на тръбата се бяха наредили три посредника“, каза той и започна да изброява направеното от неговото правителство.
„До 90-та година да не е бил да не е било нужно да има метро и да ходят по ретро магистрала и да са отивали по-малко фекалии в Черно море. Ние ги направихме сега с този строен екип от специалисти“, похвали се премеирът.

По думите му фалшивите новини и жълтите атаки срещу неговото правителство и президента Росен Плевнелиев довеждат до тежък негативизъм в обществото. Борисов добави, че Плевнелиев е имал успешен мандат и премина към следващия президент на страната Румен Радев: „Няма да му е лесно с политиките, които има в целия свят – санкциите срещу Русия, Германия, Франция, ЕС“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

11

Нострадамус

22.01 2017 в 14:05

ТЪП НАГЛЕЦ, АНДРЕШКО, БАЙ ГАНЬО В СЪВРЕМЕНЕН ВАРИАНТ. ХОРА, НАПРАВЕТЕ ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ, НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ПОВЕЧЕ ТОЯ ПОЛУГРАМОТЕН БАЙ ГАНЬО, ЗАЩОТО ПОКОЛЕНИЯТА СЛЕД НАС ЩЕ НИ СЪДЯТ ЗА ТОВА, ЧЕ ВИЖДАМЕ, ЧЕ "ЦАРЯТ "Е ГОЛ , ПРОСТ, ПРЕСТЪПНИК И КРАДЕЦ, НО ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО !!!

17439

10

мнение от IP

17.01 2017 в 14:58

Ако Борисов е пращал поздарвителни sms-и за Нова година до всичките си абонати, значи такива е получил и Пеевски, и Цацаров и членове на ВСС... Мир и любов да има...

17156

9

aviatora

17.01 2017 в 13:39

ОСТАВКА–ПОДИГРАВКА

14344

8

Nibble

17.01 2017 в 13:32

Не знаех, че и Камеран е ял филии с мас.....

9020

6

Мет Сим

17.01 2017 в 13:23

ББ явно ни има за глупаци! Крадливият му кабинет и хората му по- места - кметовете на общините го закопаха. вина за това има и той, защото прикрива далавери за милиони на хората си. Ако си види министритер като ДТ, какви ги върти с кметове ще му настръхне косата! Има информация за тези игри но си затваря очите! ББ нека провери, колко струва санирането на двата блока в Твърдица с общо 94 апартамента. Става въпрос за цена на апартамент по около 28 000 лв. с ДДС, ако е изплатено заложеното по договора.Реалната цена за апартамент е не-повече от 10 000 лв. Къде са отишли останалите пари е въпроса. Говорим за сума от 2.7 мил. лв. с ДДС при реална стойност на двата обекта около 1 мил. лв. Как да ви подкрепят хората при тази ситуация? Съгласни ли са 7-8 милиона българи с техните пари да се облагодетелстват 200 -300 хил. души? Това насажда разделение в обществото и справедливо негудование...

29217

5

Лопе де Вега

17.01 2017 в 13:14

Пак не е прав и пак само от скромност. Камерън и Ренци само по веднъж избягаха от отговорност, а боко два пъти! И то само като министър-председател. Ако броим и бягството му като депутат в кметския стол - еми той им води 3:0 на всеки - общо 6:0!!! Кво искате от човека.

Поздрав!

20699

2

Новак

17.01 2017 в 12:00

Както винаги скромен - като си помисля (а и той май си мисли), че можеше да се сравни я с Митеран, я с Тачър.
Но пък и Прокопиев може ли така - той от собствените си минути на ГСМ-то SMS му праща, а оня да не му отговори! Неблагодарност някаква - Боко министри му назначава, а Иво за един SMS се цинцари!
 
X

Подкастът на OFFNews