Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Плевнелиев: Не се поддавайте на слухове и спекулации

OFFNews 27 юни 2014 в 18:52 8298 6

Росен Плевнелиев

Гражданите не бива да се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации. Това обяви президентът Росен Плевнелиев по повод решението на клиенти на Първа инвестиционна банка да изтеглят парите си от банката.

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, се казва в съобщение, разпространено от пресслужбата на държавния глава.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари, коментира Плевнелиев.

Президентът апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В същото време стана ясно, че консултациите при президента за избор на служебно правителство ще започнат на 29 юни, след като по-рано днес беше избрана датата 5 октомври за предсрочни парламентарни избори.

Единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата, посочи Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови