ПИБ удължава работното си време (ОБНОВЕНА)

Александра Маркарян 27 юни 2014 в 13:09 45434 0

Първа инвестиционна банка удължава работното време на офисите си днес с 30 минути, обявиха от пресцентъра й пред OFFNews днес.

Час по-късно от финансова институция излязоха с официално съобщение на ръководството, от което стана ясно, че работното време няма да бъде удължено, а напротив - банката ще затвори по-рано, в 15 ч.

Вижте информацията ТУК.

По-рано днес управителят на Българската народна банка излезе със специално изявление, в което заяви, че българската банкова система има добри показатели и функционира безпроблемно.

Въпреки това - заяви Иван Искров - в последните дни се прави опит за дестабилизация на държавата чрез организирана атака срещу български банки, без каквито и да е основания. От вчера, насочена към една от най-големите от тях – Първа инвестиционна банка, тази атака се провежда чрез епидемия от слухове и злонамерени публични изказвания. Подобни криминални действия са пряко насочени срещу спестяванията на всеки български гражданин и срещу финансовата стабилност като основен елемент от националната сигурност на страната.

БНБ ще използва всички свои средства, за да гарантира спестяванията на хората.

Тази сутрин вътрешният министър Цветлин Йовчев пък заяви, че МВР разследва атака за дестабилизиране на банковата система.

Имало е атака и през интернет, и през мобилните телефони, като са разпращани SMS-и, които да безпокоят хората, масово и на случаен принцип.

Целта е да се разпространи слух, който да дестабилизира определена банка, обясни той.

Финансовата система е стабилна, увери министърът. Пред журналисти в парламента той извади личната си карта в Първа инвестиционна банка и каза, че няма намерение да тегли спестяванията си, като призова гражданите да не се поддават на слухове.

Няма никакви идеи, никой, нито БНБ възнамерява да вкара квестори в която и да е банка, нито прокуратурата или ДАНС да влизат и да правят разследване в която и да е банка, това са зловредни слухове и не бива да се разпространяват, заяви още МВР шефът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews