Писанчев не иска да си ходи от ДАНС

Юлиан Христов 04 декември 2014 в 17:29 2318 3

Владимир Писанчев

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев няма намерение да напусне поста си, въпреки че оставката му беше поискана от депутати. 

Контраразузнавач номер едно днес присъства на комисията за контрол на службите, която прие бюджета на ДАНС. 

„Мисля, че ние за една година показахме доста добра работа, независимо от всички твърдения и всички атаки. Това, което сме направили, е видимо", коментира Писанчев работата на ДАНС. 

Бюджетът на ДАНС за 2015 година е орязан. Службата ще получи 109 млн. лв. срещу 112 млн. лв. за 2014 г., но това не е свързано с изваждането на БОП от ДАНС и връщането на дирекцията в МВР. "В тази конфигурация и с този бюджет ще ни е трудно, но ще се справим. Каквото за всички, това и за нас. Има рестрикции за всички", коментира Писанчев.

Шефът на контраразузнаването обясни, че проблемът с радикалния ислям у нас дошъл с появата на т.нар. транзитни джихадисти. Тези хора можеха да радикализират нещата. Те започнаха да оставят материали, започнаха да оставят други неща и това започваше да става опасно, обясни Писанчев. Той обаче не посочи какъв е броят на джихадистите, преминали през страната ни.

Партньорските служби дали висока оценка на акцията на ДАНС срещу радикалния ислям в Пазарджик, похвали се шефът на ДАНС и отговори на ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок, който нарече службата "спяща клетка": "Ние не сме спяща клетка. Контраразузнаването е невидимо и то не се коментира изобщо, но имаме доста успехи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!