Паркирането в парка - разрешено (снимки)

OFFNews 02 юни 2015 в 16:18 5044 1

Снимки на паркирали в парка луксозни автомобили изпрати нашият читател Велико Маринчевски. Снимките са направени в района на популярното заведение "Кошарите" в София. На тях се вижда, че луксозните машини са паркирали на сянка между дърветата.

Според нашия читател ограничителните колчета умишлено са изтръгнати и захвърлени в храстите, "за да могат (говедата) от кошарите да паркират на тротоара и в зелените площи".

Нашият читател казва още, че абсурдът в случая е, че точно на това място е контролната колонка на КАТ, чрез която пътните полицаи управляват светофарите. По обясненията му само на 30 метра от „Кошарите” има платен паркинг със свободни места. Освен, че са спрели на на територията на парка, автомобилите запречват и част от тротоара. По този начин пешеходци, най-вече майки с колички, са принудени да слизат на улицата, за да продължат пътя си.

В случая са направени най-малко три нарушения: умишлено изтръгване на ограничителни колчета; паркиране на кръстовище (няма 5 метра разстояние, пречат на движението); паркиране на тротоар, паркиране в тревни площи, градинка с рози и паметна плоча на проф. д-р Желязко Христов.

Нашият читател задава въпроса, след като номерата на автомобилите се виждат ясно, водачите им ще бъдат ли глобени.

В момента за неправилен престой или паркиране глобата е 20 лв., а за неправилно паркиране върху тротоар се заплаща глоба в размер на 30 лв. Депутати поискаха глоба от 200 лв. за хора, които паркират автомобилите си в паркове, градинки, детски площадки и върху тротоари в населените места. Предложението все още не е приет окончателно. 

Не е ясно обаче дали завишаването на санкциите ще дисциплинира нарушителите, тъй като те и в момента не се санкционират от контролните органи. 

Друг читател ни изпрати снимка на друг луксозен автомобил, паркирал на място за хора в неравностойно положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!