6-годишната Ани заминава за втори курс на лечение в Русия

Вероника Шербанова 02 април 2014 в 14:12 4116 0

6-годишната Ани

6-годишната Ани, която се бори да запази зрението си, ще замине за втори курс на лечение в клиника в Русия.

Детето страда от 5 тежки болести, като най-сериозно е заболяването Атрофия на Лебер, която представлява тежка атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи.

Сега Ани ще замине за втория курс на лечение в клиника в Русия. Там детето трябва да изкара 14-дневен курс на лечение, който включва операция на двете очи.

Склеропластиката се налага, за да бъде спрян растежът на очите на Ани, тъй като тя вече има много тежко късогледство и изтъняване на слоя на ретините и допълнителният растеж може да бъде пагубен за нея.

С помощта на благотворителен концерт в Бургас с участието на група „Конкурент“ и на благотворителен волейболен турнир са събрани малко над 3000 лева.

Благодарение на тези средства успяхме да платим самолетните билети, разходите за издаването на визи и транспорта до София. Взехме и малко заеми, за да можем да заминем за лечението в Русия, обясни пред OFFNews майката на Ани Тони Михайлова.

През октомври обаче ни предстои нов курс на лечение, за който трябват 8000 лева. После пак и пак – през 6 месеца, допълни Тони Михайлова.

Повече информация за Ани можете да намерите на сайта на Ани или на страницата на детето във Facebook.

Всеки, който има желание да помогне на Ани, може да направи това като изпрати SMS с текст DMS ANITO на номер 17 777 или чрез дарителска сметка:

Банка: ПроКредит Банк
IBAN: BG91 PRCB 9230 1045 1783 15
BIC: PRCBBGSF
Ани Георгиева Михайлова

PayPal account:
[email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!