Русия нанесла 9 удара в Сирия за денонощие

OFFNews 05 октомври 2015 в 15:20 4394 11

Снимка РИА Новости

Русия е нанесла 9 удара в Сирия за изминалото денонощие, като руските самолети са извършили 25 полета. Това обяви пред журналисти генерал-майор Игор Конашенков от руското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.

Ударите са нанесени в сирийската провинциите Хомс и Хама.

Всички удари са насочени към дезорганизация на управлението и нарушаване на системите за материално-техническо обезпечаване на терористите от „Ислямска държава“, подчерта Конашенков.

Унищожен е щабът на джихадистите край Ер-Растан в провинция Хама.

Освен това са унищожени два склада за боеприпаси, артилерисйки оръдия, полеви склад с боеприпаси.

Удар е нанесен и по лагер за подготовка на терористи в района на Джиср-Аш-Шугур, както и по база на ИДИЛ в района на Идлиб, като са унищожени около 30 единици техника, в това число заловени танкове T-55 на сирийската армия.

По обекта са нанесени шест авиационни удара, в резултат на които техниката на джихадистите е напълно унищожена, каза Игор Конашенков.

Освен това удари са нанесени и по команден пункт на близка до ИДИЛ групировка, при което той е напълно унищожен, допълниха от руското министерство.

По-рано днес стана ясно, че руски боен самолет е нарушил въздушното пространство на Турция близо до границата със Сирия и е предизвикал изпращането на два турски бойни самолета F-16, за да го прихванат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews