Отново е отчетено замърсяване на въздуха в големите градове у нас

В празничните дни в София няма да има синя и зелена зона

OFFnews 23 декември 2018 в 16:33 2954 0

В празничните дни в столицата няма да има "синя" и "зелена" зона за почасово паркиране. Облекчението ще е в сила за дните 24, 25 и 26-и декември, както и на 1-ви януари 2019-а съобщиха от Центъра за градска мобилност, съобщава БНР.

В големите градове у нас отново е отчетено замърсяване на въздуха, показват данни на показателя „Air Quality Index“ на Европейската комисия. Най-мръсен е въздухът в София в кварталите "Младост" и "Надежда", където запрашаването е над 4 пъти над нормата. Превишения са отчетени още в Шумен, Смолян, Варна, Перник, Плевен, Велико Търново и Пловдив.
И днес буферните паркинги на метрото в столицата ще са безплатни за всички, които оставят колите си и използват градския транспорт. Въведената вчера мярка е удължена заради регистрирани завишени нива на фини прахови частици.
Екипи на Столичния инспекторат продължават проверките за нерегламентирано горене на отпадъци, а от Пътна полиция ще спират автомобили за проверка с мобилни газ-анализатори, които отчитат нивата на отработените газове.

От Столична община призовават гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили днес, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при възможност, да използват алтернативно отопление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков