От клиниката в Кьолн не помогнаха и на моето дете. Живота му спасиха в България: разказът на майка

OFFNews 07 януари 2019 в 11:01 9583 2

Снимка bTV

Случаят с починалата 4-годишна Селин дни след отпращането ѝ от клиника в Кьолн с думите "Нищо ѝ няма" не е единственият. Провокирани от случилото се, българи в Германия започнаха протести. Оказа се, че това не е първият подобен случай.

Майка разказа пред bTV какво се е случило с нейното дете през 2012 г.

"През 2012 г. доведох дъщеря си в същата болница. Тя беше бебе на 4 месеца. Казаха и потвърдиха, че ѝ няма нищо. След три дни детето ми се влоши. Дойдох три пъти в същата клиника. Казаха ми, че ѝ няма нищо и че мога да си стоя вкъщи с едно сиропче, нищо повече. Видях, че детето ми умира в ръцете и реших да си тръгна за България. В град Козлодуй, благодарение на нашите лекари, ми спасиха детето. Те искаха даже да ме заключат, защото на детето му оставаше един час живот", разказа жената.

Бащата на починалата Селин - Нурджан, пък казва, че негов приятел се обадил да благодари за протестите, защото когато отишъл в клиниката с детето си, за пръв път му обърнали внимание. Това се случило, след като казал, че се познава с родителите на починалото дете.

"Там има лекари, но не знаят как да си вършат работата. Пращат ни вкъщи с един нурофен, свеж въздух и вода", казва Виолета - майка на починалото момиченце.

Тя и баща му обвиняват лекарите в небрежност и ще съдят болницата. Криминалната полиция там работи по случая. Предоставил ѝ е и видео, което показва състоянието на Селин в момент, когато лекарите твърдели, че тя е добре.

Българите в Германия няма да спрат протестите. Следващият е веднага след аутопсията на Селин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

07.01 2019 в 23:03

Протестират, не протестират - не е само до лекарите, ами започва от неплащащата нзок и соц-традицията у нас да се муат антибиотици като в страна от петия свят.

12021

1

bls

07.01 2019 в 14:56

""Там има лекари, но не знаят как да си вършат работата. Пращат ни вкъщи с един нурофен, свеж въздух и вода", казва Виолета - майка на починалото момиченце." - това не е само там. Трябва да ги съсипят от протести!