Родителите на починалото в Кьолн българче ще съдят болницата, готвят и нови протести

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2019 в 22:00 3556 0

Снимка Билд

Родителите на починалата в Кьолн 4-годишна Селин обвиняват лекарите в небрежност и ще съдят болницата.

Малко преди Бъдни вечер детето вдига висока температура и майка му го води в спешното отделение на Клиника „Порц ам Райн”.

„Там ми казаха, няма нищо на детето, това е температура само и тя ще спадне с един нурофен, да се прибирам вкъщи. Но не ѝ взеха изследвания. И ни отпратиха за вкъщи”, разказва майката пред bTV. 

На Коледа детето се влошава. Родителите го водят в същата болница, а оттам ги препращат в друга клиника заради остра белодробна инфекция.

Там правят спешен дренаж на белия дроб на детето, но не успяват да го спасят.

Семейството живее от 12 години в Кьолн. Членовете на семейството са здравноосигурени, а момиченцето е ходило на редовни прегледи, на които не е установено да има белодробни проблеми.

Близка на семейството изпраща жалби и сигнали до всички институции. 

„Пуснах жалби за второ разглеждане в Министерство на здравеопазването да се погледне още веднъж аутопсията на Селин. Те ми потвърдиха, че другата седмица ще дойдат експерти от Берлин, за да потвърдят втората аутопсия и тогава ще ни дадат цялата информация”, обяснява Диана Фичел.

След смъртта на детето вчера около 800 души протестираха пред клиниката, отпратила Селин. Родителите се заканват, че  протестите ще продължат. 

Семейството е решено да съди и личната лекарка на Селин, която изразила съмнения за белодробна инфекция, но не предприела мерки за това. 

Ръководителят на болница Порц ам Райн, Зигурд Клаус, обяви пред БНТ, че е поискал обяснения от лекарите във връзка със случая, но самият той не вижда грешка в действията им. 

"Съжаляваме много за този трагичен случай. Изказвам искрените си съболезнования на родителите и близките, затова че неочаквано е починало едно четиригодишно момиченце. След като прегледах всичко не мога да разпозная вина на лекуващите лекари и на клиниката. Ще има и проверка от медицинската експертиза. Питам се обаче, защо родителите са чакали три дни, преди да доведат детето отново в болницата. Още на следващия ден можеше да се върнат с него", казва той.

Клаус посочи, че той и персоналът на болницата са били потресени от протеста, по време на който са наричани "убийци". 

Прокуратурата в Кьон е започнала разследване след смъртта на детето. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !