Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

OFFNews.bg гостува и на Югозападния университет "Неофит Рилски"

OFFNews 05 декември 2015 в 15:33 2814 0

Снимка Сергей Антонов

Студенти от Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград преминаха обучение по проект на OFFNews, финансиран от Европейския парламент.

Двудневното журналистическо обучение е в рамките на проекта "ЕПiсфера: Европейски парламент - информационна сфера" и е фокусирано върху онлайн журналистиката, стиловете и практиките при писането за вестници и за онлайн медии, проверка на източниците на информация, разпознаването на активността на "троловете" и на пропагандните техники в мрежата.

В Правно-историческия факултет на ЮЗУ студентите се срещнаха с евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти / ВМРО Ангел Джамбазки, с когото в продължение на 3 часа обсъждаха механизма, по който ЕС функционира и взема решения, кризата с мигрантите, становищата за единния дигитален пазар в Правната комисия на ЕП, предизвикателствата, свързани със сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка.

Миналата седмица OFFNews.bg проведе двудневно обучение и в Бургаския свободен университет, а студентите от центровете по хуманитарни и юридически науки се срещнаха с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Евродепутатът Ангел Джамбазки на среща със студентите от Правно-историческия факултет на Югозападния университет. Снимка: Сергей Антонов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews