Общински съветник от БСП-София снимал как травестити и полицаи си бъбрят приятелски

OFFNews 05 декември 2018 в 11:19 7924 3

Заснех травестити и полицаи да си бъбрят приятелски на столичния бул. "Христо Ботев", а комисар Антон Златанов от СДВР убеждаваше Комисията по обществен ред и сигурност, че от месеци вече ги нямало на въпросното място. 

Това коментира общинският съветник от БСП Николай Николов.

Той все още чака обещаната от кмета Йорданка Фандъкова среща на представители на Комисията по обществен ред и сигурност към СОС, на която той е член, и СДВР. Такава му беше обещана в отговор на зададен въпрос във връзка с инициирана от него подписка срещу травеститите и хамалите на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония". Тогава над 1000 граждани поставиха подписите си, възмутени от постоянното им присъствие в центъра на София и очевидното беззаконие.

Докато бъде организирана срещата между Столична община и СДВР Николай Николов обеща да заснема травеститите всяка вечер в продължение на седмица и да поства снимките в социалните мрежи. 

"Още през първата нощ акцията ми даде нужния снимков материал, който потвърди безпомощността на институциите, коментира Николай Николов. В петък, 30 ноември, към 23,30 часа на бул. "Христо Ботев" се появиха двама травестита. 15 минути по-късно при тях спря полицейска кола и след кратък разговор между травеститите и представителите на полицията, патрулната кола си тръгна. Травеститите останаха като се разделиха на двата ъгъла на булеварда, където да предлагат услугите си - пред централния вход на Министерство на земеделието и на ъгъла на бул. "Христо Ботев" и ул. "Позитано". Травеститите изчезваха отвреме навреме по тъмните улички и след известно време се появяваха, придружавани от мъже, не спираха да заговарят всеки минаващ гражданин, а единият от тях реши да се облекчи върху Министерството на земеделието. Видимо от снимките е присъствието на проституиращи и СДВР знае за тях, което опровергава твърдението на г-н Антон Златанов. Той ми беше казал в Комисията по обществен ред и сигурност, че от месеци нямало травестити на това място. Очевидно е и бездействието на полицията, чиито представители дойдоха, видяха ги, поговориха си с тях и си тръгнаха, оставяйки ги да извършват услугите си и да притесняват гражданите". 

Общинският съветник от БСП попита какво трябва да се случи, за да бъдат предприети мерки срещу беззаконието в центъра на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11529

2

borislavus1

05.12 2018 в 12:27

"единият от тях реши да се облекчи върху Министерството на земеделието".
Само заради това си заслужава да не ги закачат. Те са по-мъже от обикновените!!!

16193

1

SC

05.12 2018 в 11:37

Съмнявам се просто да са си бъбрели. По-скоро травеститите са се отчитали на сутеньорите си.