Съветник от БСП-София ще снима цяла седмица травестити

OFFNews 29 ноември 2018 в 13:54 5453 1

Общинският съветник от БСП-София Николай Николов ще снима всяка вечер травеститите по бул. "Христо Ботев" в района на пл. "Македония" в продължение на седмица. 

Ще качвам снимките в профила ми в социалната мрежа и ще тагвам страниците на СДВР и на кмета Фандъкова. За да ги подсещам, че има беззаконие в центъра на София, заявява Николов, цитиран от пресцентъра на столичната структура на партията.

Преди месец и половина социалистът от район "Красно село" получи обещание от столичния градоначалник да бъде организирана работна среща между представители на Столична община и СДВР с цел търсене на начин за разрешаване на проблема с присъствието на травестити и хамали на площад "Македония" и по бул. "Христо Ботев". То беше резултат от инициарана от Николай Николов подписка през август, която през септември беше внесена в Столична община заедно с питане от общинския съветник по темата. В отговора си по време на сесията на СОС на 11-и октомври Йорданка Фандъкова обеща да направи среща със СДВР. 

Кметът излъга всичките 1031 граждани, които се включиха в подписката срещу травеститите и хамалите през лятото, коментира сега Николай Николов. Председателят на комисията по обществен ред и сигурност в СОС Иван Илиев каза, че приема всеки един от подписите на гражданите като сигнал и по този начин призна, че проблем има. Това се случи, когато внесох подписката в Столична община. Кметът Фандъкова обеща среща със СДВР, за да обсъдим проблема и да потърсим начин да го решим. Така и тя призна, че проблем има. Да, проблем има, но действия за решаването му няма. Среща месец и половина по-късно няма. Няма и изгледи да бъде организирана, гневи се Николов.

Според него това е пълна незаинтересованост и неглижиране на проблема от страна на управляващите в Столична община. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови