Ексклузивно Консултациите при президента: ГЕРБ - готови сме с кабинет. Радев: Не бързам за служебно правителство

Обществено обсъждане ще реши съдбата на дивите плажове

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2016 в 14:15 2665 3

Идеята за опазването на дивите плажове у нас и пълната забрана на тях да има каквито и да било преместваеми обекти, с цел запазване на сегашния им вид, ще бъде подложена на обществено обсъждане. Това стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие Лиляна Палова и сдружение "Да запазим плаж Корал".

Екоактивистите бяха поканени от Павлова в министерството след проведения мината седмица протест пред сградата на МРРБ в София.

Едно от предложенията на "Да запазим плаж Корал" е няколко плажа да бъдат запазени като диви и да не се отдават под наем или на концесия. Сред тях са „Корал“, „Бяла – Карадере“ , къмпинг „Делфин“ и други, за които също така да има и забрана за диво къмпингуване с цел максимално запазване на автентичния им вид.

Във Фейсбук Павлова сподели, че подкрепя тази идея, но тя трябва да бъде подложена на обществено обсъждане, което ще бъде организирано от сдружението.

"Ако идеята срещне широка обществена подкрепа, е необходимо да бъде предложена промяна в нормативната уредба на няколко закона, което би позволило тези плажове да бъдат включени в списъка за защитените територии.", добави Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2016 в 15:28

"Обществено обсъждане" при закрити врати...

19.01 2016 в 15:13

То"диви"плажове почти не останаха.А най-го обичам"общественото"обсъждане.Все го пропускам някак си.Мине време,излиза някой"фактор"и заявява,че след"обществено обсъждане",ще се бетонират останалите плажове,защото"хората"така искали.
С кого ще обсъжда Павлова-с потенциални инвеститори и рушветодавци?

19.01 2016 в 14:42

Давайте ги и тях на прасчо и да се свършва , казвал съм го преди , направо му препишете правата върху тоя бесен източно европейски щат . Тази пародия вече прехвърля границите на поносимото ,а отдавна сме извън всякакъв морал и човечност ......