Николай Пърпов обжалва избора на главен архитект на София

OFFNews 04 май 2016 в 10:45 3310 0

Николай Пърпов

Архитект Николай Пърпов обжалва избора на колегата си Здравко Здравков за главен архитект на София. 

"13 архитекти бяхме допуснати до защита на концепцията, но каква беше тази защита – нямаше такава. Поставиха ни някакви оценки, които никой не знае защо са такива. В тоя смисъл, аз смятам, че ако искаха да си назначат човек, който да е близък до някакви партийни интереси, просто трябваше да променят правилата, а не да говорят за публичност", заяви той.

Архитект Пърпов каза, че е напълно солидарен с колегите си от Камарата на архитектите, които настояват за налагане на конкурсното начало при избора на проектанти за обекти с национално значение, съобщи БНР. 

Арх. Николай Пърпов е работил 12 години в Дирекция "Архитектура и градоустройство" на Столична община. Носител е на първа награда в конкурса "Сграда на годината" за 2013 г. за болница "Надежда". Негови проекти са награждавани в Индия и Швеция. Автор е на проекти за хотели в цялата страна, офис сгради. Освен у нас, е работил и в Албания. 

При публичното представяне на проектите в конкурса арх. Николай Пърпов обяви, че иска да направи триизмерен модел на София, върху който да се налагат всички идеи и проекти за развитието на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!