"Ние решихме проблемите на авиацията и армията"

ОFFNews 02 октомври 2015 в 19:52 3893 10

Снимка Министерство на отбраната

Николай Ненчев.

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви пред БНТ, че по време на неговия мандат са решени дълго отлагани проблеми на авиацията, както и проблемите с храната и облеклото на армията ни.

Като свой принос той изтъкна още, че с уговорката с Полша за ремонт на самолетите ни са спестени 24 милиона лева, тъй като руската страна е взимала неоправдано висока сума за услугите си. По негови думи също така Борисов се е съгласил да отпусне 80 милиона лева на авиацията ни не благодарение на оставката на шефа на ВВС ген. Румен Радев, а заради усилията на министъра.

Ненчев бе категоричен, че чужди самолети няма да охраняват небето ни, ами ще се провеждат общи патрули с други НАТО-ски изтребители, каквото задължение имат всички страни, които членуват в съюза. 

За да стане това, България ще вземе от Полша назаем 2 двигателя за самолети, които да използва, докато през април 2016 г. не бъдат отремонтирани няколко наши изтребителя. 

Той оправда това като нормална практика и сравни ситуацията с тази през 1997 г., когато у нас е имало недостиг на пшеница и сме взели назаем няколко хиляди тона от поляците. 

Ненчев не смята за правилно шефът на ВВС на една държава като България да подава оставка по какъвто и да било повод, имайки предвид опасността, която представлява "Ислямска държава" в момента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!