"Ние решихме проблемите на авиацията и армията"

Последна промяна на 02 октомври 2015 в 19:52 2947 10

Снимка Министерство на отбраната

Николай Ненчев.

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви пред БНТ, че по време на неговия мандат са решени дълго отлагани проблеми на авиацията, както и проблемите с храната и облеклото на армията ни.

Като свой принос той изтъкна още, че с уговорката с Полша за ремонт на самолетите ни са спестени 24 милиона лева, тъй като руската страна е взимала неоправдано висока сума за услугите си. По негови думи също така Борисов се е съгласил да отпусне 80 милиона лева на авиацията ни не благодарение на оставката на шефа на ВВС ген. Румен Радев, а заради усилията на министъра.

Ненчев бе категоричен, че чужди самолети няма да охраняват небето ни, ами ще се провеждат общи патрули с други НАТО-ски изтребители, каквото задължение имат всички страни, които членуват в съюза. 

За да стане това, България ще вземе от Полша назаем 2 двигателя за самолети, които да използва, докато през април 2016 г. не бъдат отремонтирани няколко наши изтребителя. 

Той оправда това като нормална практика и сравни ситуацията с тази през 1997 г., когато у нас е имало недостиг на пшеница и сме взели назаем няколко хиляди тона от поляците. 

Ненчев не смята за правилно шефът на ВВС на една държава като България да подава оставка по какъвто и да било повод, имайки предвид опасността, която представлява "Ислямска държава" в момента. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2015 в 15:40

Забелязвате ли, че перуките са най-големите боклуци в управлението? И на армията, и на футбола!

03.10 2015 в 15:38

"Скъпи"(защото струвахте скъпо на България)другарчета ,СССР умря и вие сте пътници.Всичко на което пише сделанао в СССР(Русия),ще бъде изхвърлено от БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.Всеки шапкар който се просълзява от парада на Червения площад,също ВЪН.

03.10 2015 в 11:46

Реши проблема по Сталински- "Има армия- има проблем, няма армия- no problemo"

03.10 2015 в 00:01

Роско, ти си от ония тъмно сини партийни секретари, които жена им като не им пусне е хибридна война, а когато попаднат в задръстване са им виновни рубладжиите.

И в момента се връзваш на думите на доказан лъжец. Онзи, дето собствените му заместник министри опровергаха за подкупите и прочие.

Но драскай, драскай, барем си заслужиш няколко цена заплата на пост :)

02.10 2015 в 23:50

И кво стана сега, самолетите ще се ремонтират в Полша и рубладжиите подскачат като опарени :-)
Вийте на умряло колкото си искате, това е положението! Самолети ще има, поляците ще ударят едно рамо. Нали сме братя славяни. Ще дадат назаем и двигатели. Ще ремонтират самолетите много по-евтино. Нали сме братя славяни :-) А което е още по-успокояващо - ще се стараят да направят ремонта качествено, че като братя натовски славяни - могат да опрат до помощ от тези самолети. Нали сме братя славяни, помагаме си :-)
А вие, рубладжии, вийте колкото си искате! Вие ако вземате някой лев за този вой - комисионната я плащаме ние, така че вашият вой е малка нощна музика за моите уши! Колкото ви е по-гадно на вас - толкова ми е по-добре на мен :-)

02.10 2015 в 23:19

Хроничен лъжец!

02.10 2015 в 22:29

Когато някой почне да се хвали сам себе си това говори лошо за него. Егати нахалника. Първо създава проблем, после се хвали че го разрешил. Звучи ми адски познат и евтин трик. Защо не се създадат условия сами да си ремонтираме самолетите? Ако сами можем да си поддържаме самолетите ще бъде най-добре.

02.10 2015 в 21:20

Боже, колко мъка има по този свят, боже.....

02.10 2015 в 21:02

Когато Господ иска да накаже един народ му изпраща водачи от този тип!

02.10 2015 в 19:59

Перукооооо.
Да ти еба майката БОКЛУК нещастен.