Наръчник за кандидат-бежанеца: Най-лошо е в България

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 10:20 5348 8

България оглавява черния списък на "Наръчник за кандидат-бежанеца", сочи преводът на арабиста проф. Владимир Чуков. 

"През Македония за последната седмица са преминали толкова бежанци, колкото през България за една година. Очевидно, че каналът не минава през нас", коментира Чуков по Нова тв. 

Според него това е така, тъй като България предприема сериозни мерки спрямо бежанците като страна, която е кандидат-член за Шенген.

"Бежанците се оплакват, че в България веднага ги хващат, слагат ги в лагери затворен тип и чакат с месеци само и само да минат през България. От Гевгелия до Прешево е 4 часа, докато през България това са няколко месеца".

Според арабиста сирийците трябва да решат как да уредят държавата си така, че да живеят нормално. "Европа трябва да направи всичко възможно в Близкия Изток да има спокойствие и стабилност. Няма алтернатива", коментира той.

Големият поток от сирийски бежанци според него се дължи на това, че положението към Дамаск става още по-опасно. 

Що се отнася до теорията, че при диктаторите в арабските страни светът е бил по-спокойно място за живеете, Чуков не e съгласен. "Кадафи изнасяше тероризъм! Проблемът е, че самите хора - либийци, сирийци, трябва да намерят формулата, за да направят своите държави стабилни", заяви той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2015 в 19:19

навремето Колумб е открил Америка, защото е търсил нов път за Китай - който ДА НЕ МИНАВА ПРЕЗ БЛИЗКИЯ ИЗТОК.

Арабите НИКОГА няма да се оправят, и причината е ИСЛЯМА.
Ислямска държава е сътворена от техните синове, с тяхното възпитание, а не са паднали от небето.

24.08 2015 в 15:21

Най-после добра дума за нашите служби и администрация
И това, че се стараем за Шенген, и това, че е голяма мизерия е помогнало, но и службите си вършат работата.

24.08 2015 в 13:26

Много е прав човека. Не знам защо са тия напъни нефелни да се измисля под вола теле. Да България се напъва яко за Шенген и Румъния също. Ако тука стъпи бежанец е обречен. Друго е, че сигурно и трудно се влиза.

Прав е, че Садам и Кадафи и талибаните трябваше да бъдат премахнати. Не може да имате терористи за управляващи. Не може да има правителства, които използват химическо оръжие срещу собственото си население......Може да не сте слушали/чели за ужасите в Ирак, но бих Ви посъветвал да го направите преди да ръсите глупости за световния империализъм.

Обаче не съм съгласен, че решенеито за Сирия и Либия минава само през народите на тези държави. Видно е, че хора с големи ресурси подпомагат различни въоръжени групи и това води до беззаконие и война. Трябва света да помогне на тези държави да си стъпят на краката. Тоя свят дето трябва да помогне е най-вече арабския и африкански свят. Европа и САЩ могат да помогнат с пари и някои много специфични действия, но съседите на тия държави, кото разбират културата на нрода, трябва да помогнат най-вече с полицейски и армейски сили, със администрация и т.н. Сирия и Ирак са обградени от богати и добре уредени държави - Турция, Иран, Саудитска Арабия. Тези държави трябва да помогнат на комшиите си.

24.08 2015 в 12:31

топоро, това може да го пише само по твоя самореклама за анални услуги.

2,5млн българи са напуснали Родината си. Без природни катаклизми. Без война. 32% от трудовоактивното население на страната ни се е изпарило по света да дири прехрана и по-добър живот.
Какъв рай тъпако?!

24.08 2015 в 11:53

До 3 и 4...

Не ми се иска да знам, какво бихте написали, ако в "Наръчника за бежанците" пишеше, че България е рая за бежанците, к*рове сплескани...

24.08 2015 в 10:31

ТОВА Е ЧУДОВИЩНО.БЕЖАНЦИТЕ КОИТО БЯГАТ ОТ МИЗЕРИЯ И ГЛАД.,НАМИРАТ БЪЛГАРИЯ ЗА ОЩЕ ПО-УЖАСНО МЯСТО,АДА НА ЗЕМЯТА.ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА БЕ ХОРА,МАФИЯТА мафията С ГЛАВЕН МАФИОТ БОЙКО МУТРАТА КЪДЕ ВОДИ БЪЛГАРИЯ?ЯВНО НЕ.ИЗБЕРЕТЕ ГО ОТНОВО.

24.08 2015 в 10:29

След като САЩ и Англия разбутаха режимите в тези държави, защото ги беше много грижа за тези народи, защо не изпращат кораби и самолети и да ги приемат! Да покажеш загриженост и желание за демокрация, не означава да заграбиш природните ресурси, нефтени и златни залежи! Както стана с Украйна...Но, лесно да е разбунваш нещата, когато си на океан разстояние.

24.08 2015 в 10:27

Истината е, че световните господари не желаят да има народи със самосъзнание и суверенни държави. Това е новият световен колониален ред! Непрекъснато се пише и говори за демокрация - но къде е??? Промиват ти съзнанието, налагат нови правила и рестрикции. Преселението на народите в СССР по времето на Сталин е детска игричка в сравнение с днешните престъпления срещу цели народи!