Сърбия пусна хиляди бежанци, хаос в Прешево

OFFNews Последна промяна на 23 август 2015 в 11:17 4956 7

Сръбската гранична полиция разреши влизането на няколко хиляди бежанци, които пристигнаха от съседна Република Македония. В приемния център в Прешево, в югоизточната част на страната пристигнаха около 2000 души. Всички те идват с автобуси, потеглили от македонския град Гевгелия, съобщи БГНЕС. 

Според сръбската държавна телевизия, бежанският поток не спира и в момента цари хаос в приемния център в Прешево. Сред бежанците има много жени и деца, които са видимо изтощени. Служителите в центъра са работили през цялата нощ и са издавали необходимите документи на имигрантите. След като получат уверенията си те потеглят за Белград.

Днес се очаква сръбският министър на отбраната Братислав Гашич да посети граничната зона. Влакът от Гевгелия, който потегли в 4.30 часа сутринта, още не е пристигнал на граничния пункт Табановце. 

По-рано днес македонският външен министър Митко Чавков заяви, че страната му се справя абсолютно сама с бежанската криза „без никакво съдействие от нито една страна на ЕС и най-малко от страна на Гърция”.

"Ние призовахме гръцките полицейски структури да предприемат необходимите мерки и да намалят прехвърлянето на имигранти, което на този етап е неконтролирано и не отговаря на капацитета на Македония. Очаквам гръцката страна да прояви разбиране. Ние от своя страна осъзнаваме техния проблем с бежанците, но в никакъв случай не може да се смята за решение на проблема те да ни изпращат по 5000-6000 души на ден", каза още Чавков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2015 в 23:10

До: „Лекар БГ“

:)Много характерно за комунистите! Винаги атакуват личността и никога нямат аргументи. Къде са ти аргументите? А колко злоба изля само! Има модели за овладяване на гнева. Виж там, прочети как става, че ще получиш инфаркт :) :)
:) 

И още нещо: един мой приятел лекар, много добър и искрен човек, редовно ми повтаря следното: „Не ме надценявай. Аз разбирам само от едно. Лекарите са много ограничени и тъпи хора. Учат много, още от 7ми клас. Концентрират се само върху специалността си. С години се занимават само с медицина. Нямат време за друго, нищо друго не четат освен медицински книги. Затова остават тъпи за всичко извън медицината.“

23.08 2015 в 22:30

До"Пайнапълчето"... сестро,имаме си КИРИЛИЦА,все още...
Мисълта и верую то ти е толкова гнило и пошло,но най-вече лишено от обща и историческа култура и познания. Запиши се за член на"Атака",лумпене прост.

23.08 2015 в 20:45

До: “ Лекар БГ“

Това „гнило нещо“, за което говорите, се казва ислям. Сирия, която наричате „люлка на цивилизацията“, действително е била такава преди исляма (около VIII век). Всяка от изброените от Вас държави е мръсна дупка от 14 века насам, благодарение на исляма. Американците с безобразно късогледата си политика само ускоряват разпада на тези мюсюлмански държави – от Джими Картър до днес.

А иначе, тези държави съвсем самостоятелно се разрушават, защото ислямските свещени книги не учат на работна етика и градивен труд, а на джихад. Работата е за неверниците. Обаче като избиваш неверниците в продължение на 14 века, не остава кой да работи и настъпва глад, а междувременно, сунитите избиват шиитите и обратно, независимо от всички други условия, защото всеки смята другия за неверник и враг на аллах.

А конкретно Барак Хюсейн Обама е отгледан в медресе (в Индонезия) и е захранен с марксистка идеология от семейството си и ментора си (вижте неговата биография „Dreams from my father“). Така че Обама най-грижовно следи за интересите на Мюсюлманското братство и през 2011 г. нареди на службите за сигурност на САЩ да изтрият от обучителните програми всяко споменаване на израза „ислямски тероризъм“. Така че службите на САЩ нямат програма за действие срещу ислямския тероризъм. Нямат стратегия. Нямат нищо. Обама помете висшето ръководство на армията, службите за сигурност и прокуратурата и ги замени с подлизурковци или откровени левичари, които не правят разлика между добро и зло. Повечето от тях смятат (като Обама), че САЩ трябва да се оттеглят от ролята си на световна сила, защото според левичарите САЩ са световното зло. Затова в момента наблюдаваме този властови вакуум.

Тези сътресения ще продължат докато левичарските правителства на САЩ и Западна Европа получат здрав ислямистки юмрук в лицето – примерно ядрена бомба в куфар, която съвсем реалистично може да избухне в Ню Йорк, Мадрид или Париж. Но по-вероятно е първо тези мюсюлмански тълпи, които заливат в момента Европа, да предизвикат систематични квартални конфликти и в крайна сметка – граждански войни в Европа.

23.08 2015 в 17:37

http://novinite.bg/articles/98398/Bejanci-namushkaha-makedonski-policaj-s-noj-Snimki - Бежанци намушкаха полица !

23.08 2015 в 14:21

Гарантирано от ФАЩ.

23.08 2015 в 12:40

Дали днес кризата с бежанците е в Сърбия, а вчера в Македония, преди време в Италия, България или Гърция, все тая.
Има нещо страшно гнило в сегашното световно статукво и управление. Има нещо отчайващо прогнило в разпределението на войните, ресурсите, богатствата и парите. Някои ЕС членки, не желаят бежанци. Някои,даже искат само бежанци-не мюсюлмани. Значи и в един адекватен, европейски,солидарен уж,механизъм,нещата не сработва адекватно.
България,най-бедната, прие много бежанци. Та куп организации,я критикуваха, че не осигурява условия за тях.
Едни хора,държави се интересуват само от войните и печалбите от продажбите на оръжие.Намесват се там, където не им е работа -невежо, брутално, без да си дават сметка за последствията.
Афганистан не е мирен. Тепърва ще се вихрят талибански и племенни войни. Ирак не е умиротворен. И там атентатите и кръвопролитията са ежедневие. От люлка на цивилизацията и верската толерантност, Сирия стана родина на ИДИЛ.
В Африка,ако си симпатичен на палача, с мачете ти режат на живо ръката само над китката,не над лакетя. 100 хиляди деца войници. Глад, СПИН и мизерия.Фундаментализъм и без просветност.
После имало бежанци. ......

23.08 2015 в 12:22

ак47
23.08.2015 г., 10:28:27
Отговори Виждате ли родилните петна по ИДИЛ? Същата се роди толкова закономерно. Зачена от лицемерната и почиваща на фалшиви мотиви война на САЩ срещу Ирак /"баасистите" на Саддам са гръбнака на въоръжените й сили/, след това хидрата се разви от режисираните революции а.к.а. "Арабска пролет" в Египет, Либия, Тунис... С подкрепата и въоръжаването на опозицията /масово преминала към бойците на ИДИЛ/ на Башар Асад в Сирия се сложи окончателно финалната поанта, предшестваща създаването на "новия арабски халифат". Нали знаете, че въздушните удари /от които нашите слугински медии получават множествени оргазми/, които в момента се стоварят върху бойците на ИДИЛ, са с нулева ефикасност. Без наземни войски, ефективността им е зероу! Считате ли за сериозно, че наземните сили ще бъдат турски, сирийски или иракски. И изобщо в тая каша забъркана от САЩ /далеч от неговите граници/, ще се поизгорим, докато я сърбаме - ние, европейците. Прекалено гореща е. Случващото се е от съвсем друг /непознат досега/ порядък и Близкия Изток, вече не е и няма да е същия. Дори и като граници няма да е същия. Разбърникаха го доста отвън и врящия котел е на път да роди чудовища. Ислямски чудовища, сътворени от САЩ! Изоставени пред вратата на православна християнска държава с 2 самолета и 27 000-на "армия". Не Ви ли се струва прекалено НИЕ да плащаме за политиката на САЩ, които провокират конфликт след конфликт в нашия регион? Жалка история, която превръща България на Крум, Симеон, Левски и Ботев в географска област! Дано поне не е на бъдещия халифат!