Напрежението в МВР туширано с ваучери

Юлиан Христов 01 ноември 2013 в 15:04 3959 3

Светлозар Лазаров
Светлозар Лазаров

 

До края на годината МВР ще изплати всички обещани възнаграждения, които е трябвало да бъдат изплатени на служителите до края на октомври. 

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров, който се срещна днес с финансовия министър Петър Чобанов

Срещата се проведе два дни, след като полицаи изразиха недоволоството си от заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев за ротация на оперативния състав в различни управления за срок от една година. Заповедта отприщи трупаното недоволство заради забавените плащания за специфични условия на труд и за извънредните часове труд заради протестите в София. 

Парите ще бъдат изплатени до края на годината, в това число и ваучери за храна на полицаите. 

„Обсъдихме набавянето на финансовите средства, които е необходимо да бъдат дадени на служителите на МВР, които имат специфични условия на труд. Това е обещано на една инстанция от август месец миналата година; октомври месец на практика трябваше да бъде осъществено изплащането на тези средства, но не е направено. Имам уверението на министъра на финансите, че до края на годината всички задължения към служителите на МВР по тази част ще бъдат изплатени”, каза коментира Лазаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!