Напрежението в МВР туширано с ваучери

Юлиан Христов Последна промяна на 01 ноември 2013 в 15:04 3614 3

Светлозар Лазаров

 

До края на годината МВР ще изплати всички обещани възнаграждения, които е трябвало да бъдат изплатени на служителите до края на октомври. 

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров, който се срещна днес с финансовия министър Петър Чобанов

Срещата се проведе два дни, след като полицаи изразиха недоволоството си от заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев за ротация на оперативния състав в различни управления за срок от една година. Заповедта отприщи трупаното недоволство заради забавените плащания за специфични условия на труд и за извънредните часове труд заради протестите в София. 

Парите ще бъдат изплатени до края на годината, в това число и ваучери за храна на полицаите. 

„Обсъдихме набавянето на финансовите средства, които е необходимо да бъдат дадени на служителите на МВР, които имат специфични условия на труд. Това е обещано на една инстанция от август месец миналата година; октомври месец на практика трябваше да бъде осъществено изплащането на тези средства, но не е направено. Имам уверението на министъра на финансите, че до края на годината всички задължения към служителите на МВР по тази част ще бъдат изплатени”, каза коментира Лазаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.11 2013 в 17:32

Заповедта на Цветлин Йовчев решаваше един наболял и неотложен проблем на МВР – срастването на полицаи, особено от охранителна полиция (пъдарите) с престъпността и престъпния контингент. ЖАЛКО ЧЕ ЙОВЧЕВ Я ОТМЕНИ, трябва да се продължи борбата срещу полицейската престъпност, която е голяма болест на България – много са престъпниците сред полицаите! МНОГО БАНДЮГИ СА СЕ СВРЕЛИ НА ТОПЛО И ЗАПЛАТА В ПОЛИЦИЯТА – заповедта на Йовчев е само началото на прочистването на полицията, трябва сериозен трус в полицията – ДА СЕ ИЗГОНЯТ БАНДЮГИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

01.11 2013 в 15:54

Евала на полицаите. Тези доблестни наши граждани, които пазят изменниците вече 130 дни. Вършат си работата хората. Какво да ги правиш. Безгръбначни в сини униформи и с кубинки. Махни им униформичката и остава гол охлюв. Скоро с какво ще ви задържат там? С консерви русенско варено? Безплатни броеве на Дума?
Жалка картинка.

01.11 2013 в 15:08

Това правителство е потъващ кораб...