Борисов за Лясковец: Очаквах тихо да си отидат, а те говорят глупости

OFFNews 19 март 2014 в 21:31 1911 10

Просто, в желанието си да избягат от отговорност стигат до смешни твърдения, защото аз не си спомням да има премиер, който да са го питали за работата на някоя регионална дирекция. Дали той му е работа да се занимава с това за отнемането на оръжие на някой ловец, който не си е върнал пушката. каза пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той коментира изказването на Кирил Добрев, който по време на изслушването във вътрешна комисия спомена името му във връзка със служителя Павел Ангелов и провала на операцията в Лясковец.

"Да си прикриваш глупостта, тъпотата, това, че си толкова слабо професионално подготвен, че един 53-годишен човек с една ловна пушка може да направи за смях цял отряд за борба с тероризма, с все цялото им ръководство... Да излезеш, че има и други способи, методи, подценихме ситуацията, стана грешка, Бог да го прости, извиняваме се, давам си оставката. На всеки се случва. Този почва да говори, че едва ли не, от 2013-а премиер ще се занимава в някой град с един, който не си е предал оръжието. Е що за нахалство?!", каза Бойко Борисов.

Въобще не ме интересува някакъв служител в Търново, който е служил при мене преди 10 - 11 години, ако е служил, каза Борисов.

"Да определяш, че някой ще ти провали операцията, при положение че тези от този отряд би трябвало, ако този вътре е терорист, с гранати, с гранатомети да могат да го обезвредят. Аз самият, когато дори за един от най-големите ми противници в последните години, Алексей Петров съм казвал, че той като професионалист навремето обезоръжи един от най-големите терористи сам на Централна гара и затова съм му свалил шапка тогава и до ден днешен, тука вкарват не се знае колко на брой служители, които всички са простреляни. Що за глупост е с халосни патрони да ходиш да гърмиш на някой пред вратата? И да очакваш да те посрещне как в 5.30? И да се опитваш да прехвърляш вина на някой, който ама изобщо няма нищо общо с тая работа?", заяви разгневеният Борисов.

"Проявявах толерантност, съболезнования за близките на убития, на простреляните... Очаквах да си подадат оставка това ръководство, да поемат отговорността и тихичко да си заминат. Вместо това чувам неща, които граничат, искам да използвам епитет, който да не е обиден, но той трябва да олицетворява някаква голяма глупост", каза Бойко Борисов.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!