На Камен Попов е повдигнато обвинение в „лека телесна повреда по хулигански подбуди“

OFFNews 26 октомври 2015 в 19:18 13058 27

Камен Попов

Снимка Николай Големанов

На пресконференцията в мотоклуб „Велика България“ Камен Попов дойде, придружен от адвокат Емил Велинов (вляво).

Бизнесменът Камен Попов, който се прочу като „мъжът ударил Сидеров“ в неделя вечерта около НАТФИЗ, твърди, че случайно се е оказал на мястото на скандала, където полицията го задържа и не помни да е имал сблъсък с лидера на „Атака“.

Това заяви той на кратка пресконференция тази вечер, като многократно поддържаше тезата си и пред най-провокативните журналистически въпроси.

Разговорът беше в София, в скромни помещения на патриотичния мотоклуб „Велика България“, на който 47-годишният г-н Попов е авторитетен член.

Днес следобед на мъжа е било повдигнато обвинение в „причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди“. Това стана ясно на пресконференцията, на която той дойде, придружен от адвокат Емил Велинов. Определена му е най-леката мярка за неотклонение – подписка.

Обвиненият за лека телесна повреда, нанесена хем на длъжностно лице, хем по хулигански подбуди (впрочем трудни за доказване), рискува затвор до три години, показва справка в Наказателния кодекс.

Според г-н Попов в неделя вечерта той е вървял по работа в центъра на София, в същия район, в който пламна скандал заради повторното нощно нахлуване в НАТФИЗ на Волен Сидеров и негови сподвижници. (Застрашен в пламналата разправия беше и репортер на OFFNews.)

Там насреща му излезли много хора, все повече, по думите му „както се прави топка за снежен човек“. После той се озовал на земята с белезници. Камен Попов не приема, че има връзка между неговото задържане и скандала: „Аз после разбрах за какво става въпрос, защото наистина имаше много хора, едните бяха на улицата, другите на тротоара...“

Перфектно спокоен, той отговаряше - без дори леко да повиши тон – и на най-провокативни въпроси и не се отклони от тезата „беше случайно“. Откъси от разговора с репортери, които пробваха срещу него и образци на журналистическо коварство.

„И тогава ли видяхте Сидеров?“ - „Не съм го видял.“

„Замахнахте ли към него?“ - „Не си спомням абсолютно нищо в детайли. Просто ви казвам, че за две секунди се озовах в полицейската кола с белезници.“ И показва ожулено от белезниците място на лявата си китка.

„Повалиха ме на земята, но според мен не беше преднамерено...“

„Не съм бил афектиран от абсолютно нищо, защото - пак повтарям - аз си вървях по улицата и изведнъж се случиха поредица от събития.“

На този фон беше почти излишна намесата на адвокат Велинов: „На г-н Попов днес е предявено обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и по тази причина до приключването на това дело не е коректно да взима отношение по това, което е станало или не е станало.“

Камен Попов не се възприема като герой на неделната вечер: „Аз ви казах, че всичко съвсем случайно се е случило и въобще не и било предумишлено, преднамерено...“

По същия начин той отхвърля и коварните въпроси за „народната любов“ и „героичната слава“: „Аз не съм искал никой никаква слава да ми пришива. Просто съм си ходил съвсем случайно...“

Вече е получавал заплахи за „физическо насилие“ и SMS-и с нецензурни думи – без да е сигурен, че са свързани с инцидента около НАТФИЗ.

Настойчиво питан какво мисли за Волен Сидеров, г-н Попов съвсем пестеливо изрази неодобрение. Например: „Вие знаете ли, че той притеснява хората постоянно. Знаете ли че Христо Мутафчиев председателят на Съюза на артистите в България, след тежко боледуване трябва да се занимава с подобни неща...“

А на въпроса би ли се извинил на Сидеров отговори: „Ще си помисля“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews