Спортист, бизнесмен и рокер от „Велика България“ е мъжът, ударил Сидеров

OFFNews 26 октомври 2015 в 15:05 8769 5

Камен Попов

Снимка Клуб Z

Камен Попов

Мъжът с черно яке и каскет, който в неделя вечерта удари развилнелия се около НАТФИЗ Волен Сидеров, се казва Камен Попов, съобщи сайтът Клуб Z. Той е спортист и бизнесмен, и МВР няма информация да е подставено лице или провокатор.

„Камен Попов, президент на Българската Бушидо федерация, хотелиер и собственик на спортен клуб, е мъжът, когото мнозина определят като героя на изборната нощ“ – пише Клуб Z.

Попов не е арестуван, добавя сайта, цитирайки телефонен разговор със самия него: "В момента съм на работа. Не мога да ви кажа нищо повече, след малко ме викат в прокуратурата".

Тази сутрин вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова отказа да разкрие самоличността на мъжа с каскета. Каза само, че той няма нищо общо с полицията или с НАТФИЗ - не е служител в нито една от двете институции.

Клуб Z цитира и съпруга на бившата царска депутатка Юлиана Дончева, професионалния ММА-боец Станислав Недков-Стъки, който е приятел на Попов по линия на бойните спортове. За него той казва:

"Човек на честта, човек на искрените взаимоотношения - така най-кратко мога да го определя. Предполагам, че за да се стигне до това, е бил много засегнат от непристойното поведение на този депутат през последните седмици...“

Камен Попов е бивш симпатизант на Българския национален съюз на Боян Расате. Сега е член на Национален форум "Обединение"- група, определящи се като патриотична, разочарована от Расате.

Попов е един от водачите на рокерския патриотичен клуб "Велика България", съобщава пък сайтът Nbox.bg. 47-годишният бизнесмен водеше протестния поход на рокерите в подкрепа на българите, протестиращи срещу циганските беззакония в размирния Гърмен.

След инцидента Камен е заведен за обяснения в столичното Първо РУП, след което е освободен. Според негови приятели той никога не е симпатизирал на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Предполага се, че се е озовал пред НАТФИЗ афектиран от поведението на депутатите от "Атака" и техните хора, които атакуваха студенти.

Не е ясно ще бъде ли обвинен Попов в хулиганство или не. Пред Nbox говорителят на Софийска районна прокуратура Димов обяви, че наблюдаващият прокурор не желае да се разгласяват каквито и да било данни за разследването. Той не можа да каже ще има ли обвинение срещу бизнесмена или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!