Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

МВР дава 250 хил. лв. за поддръжка на мобилните камери

OFFNews 03 декември 2015 в 11:01 3039 2

МВР дава 250 хил. лв. за поддръжка на мобилните камери

Снимка БГНЕС, архив

МВР ще задели 248 550 лв. с ДДС за следгаранционно абонаментно техническо поддържане на мобилните камери за скорост. Това става ясно от обявената на 2 декември обществена поръчка за поддръжката на 148 мобилни системи тип TFR1-М. Средствата са заделени от Фонда за безопасност на движението, който се захранва от събраните от пари от глобите за скорост. 

Изпълнителят ще трябва да отстранява технически, хардуерни и софтуерни проблеми, да ремонтира или подменя дефектирали елементи, възли, блокове, износени механични детайли и други с нови. Фирмата изпълнител също така ще трябва да може в срок до два дни да поеме ремонта или да мести камерите от един автомобил на друг. Задължително условие е, след ремонт на системата, тя да мине сертифициране от лаборатория на Българския институт по метрология за годността на камерата. Това ще бъде удостоверявано с холограмен стикер.

Системата може да засича нарушения в ограниченията на скоростта от 80 до 150 метра. Диапазонът на измерваните скорости е от 20 до 250 km/h, като точността е до 1 km/h. Мобилната система за видеоконтрол може да работи в движещ се или в неподвижен патрулен автомобил. Камерата може да бъде насочвана на 75 градуса и в двете посоки спрямо оста на патрулния автомобил. 

Въпросните системи са на "въоръжение" в МВР от 2007 година. Производител е софийската фирма Софийската „Тинел Електроникс”, през 2012 г. печели поръчка за поддръжката на радарните системи. 

Освен посочените 148 мобилни камери за заснемане на скоростта Пътна полиция разполага и с 25 стационарни камери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!