Маргарита Попова стана зам.-председател на БСК

Юлиан Христов 23 януари 2017 в 11:38 12460 2

Маргарита Попова стана зам.-председател на БСК

Маргарита Попова стана зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК). Вицепрезидентът на Росен Плевнелиев ще бъде и главен секретар на една от най-големите работодателски организации. БСК е член на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

Доскоро името на Попова се спрягаше като правосъден министър в служебното правителство, което трябва да излъчи новоизбраният президент Румен Радев.

Заедно с Попова заместник-председатели на камарата са Димитър Бранков, Камен Колев, Петър Денев. Председател на Управителния съвет на Камарата е Сашо Дончев, а изпълнителен председател е Божидар Данев.

По информация на OFFNews решението Попова да влезе в управлението на Камарата е взето на 19 януари, когато беше проведено първото заседание на Управителния съвет на Камарата за тази година. Вероятно промяната е умишлено е оповестена по-късно, за да се изчака окончателното напускане на вицепрезидентския пост от Попова. 

В качеството си на зам.-председател на БСК тя ще отговаря за правната инфраструктура (вкл. Арбитражния съд на БСК) и международната дейност на Камарата. Досегашният главен секретар Петър Денев става заместник-председател на БСК с ресори „Малки и средни предприятия“, „Връзки с университетите“ и „Външноикономическо сътрудничество“. 

За заместник главен секретар е назначен Добри Митрев. Той ще отговаря за контактите с членовете на БСК, както и за административното обслужване на камарата.

На последната пресконференция на президента Росен Плевнелиев на въпрос с какво ще се занимава, Попова обясни, че съвсем скоро ще стане ясно. 

В края на миналата година Попова защити докторска дисертация в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) на тема „Организация и управление на държавните институции и механизма да противодействие на корупцията на Република България в периода 1991-2015 година“. 

Попова е дипломиран филолог и магистър по право. Преди 10 ноември 1989 година работи като коректор във Военното издателство. От 1990 до 2009 година работи като прокурор, а в първото правителство на ГЕРБ заема поста правосъден министър. От 2012 г. встъпва в длъжност вицепрезидент. Попова е и председател и член на Управителния съвет на Международната академия за борба с корупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови