Майката на едно от задържаните след гонка момчета: Не е откраднал 1 милион, полицаите го пребиха вкъщи

OFFNews 21 септември 2023 в 09:40 9681 5

Йорданка Вълчева

Снимка Стоп кадър: bTV

Йорданка Вълчева

Искам да се покажат двете момичета. Детето ми не е убиец и искам да го пуснат. Не е откраднал 1 милион. Не е имал проблеми с полицията.

Това каза Йорданка Вълчева, майка на 17-годишния Траян, който бе задържан при обира в понеделник сутрин в района на столичната болница "Токуда". Именно тогава бе убит 18-годишният Светльо Младенов след гонка с полицията

Вълчева допълни, че в нощна на 17-и срещу 18-и септември Траян ѝ се обадил, като обяснил, че е изпуснал автобуса, защото се разходил в МОЛ Парадайз .

Жената разказа още, че синът ѝ се е прибрал в 6 ч. сутринта. Казал, че след като изпуснал автобуса, започнали да го гонят полицаи.

"20 полицаи дойдоха (вкъщи - бел. ред.), попребиха го. Имаше малки деца. Уплашиха децата ми. Аз отидох на работа, а те ме изчакаха да се върна от работа и претърсиха (къщата - бел. ред.). Не намериха пари. Не съм съгласна моето дете да лежи в килия", заяви Йорданка Вълчева.

Тя и жители на квартал "Ботунец", където живеят момчета, организират протест след убийството на Светльо Младенов. Исканията им са двете пострадали при обира момичета, "да излязат и да се види кога са удряни".

"Как може техните родители да седят спокойно, ако децата им са бити. Протестите за момента спират, докато мине погребението, след това ще продължат", каза Ася Велчева, която е част от организаторите на протеста.

В сряда двамата задържани за обира - на 15 и 17 години, бяха оставени в ареста. Междувременно от държавното обвинение съобщиха, че ден преди обира над момичетата край "Токуда", те обрали и млад мъж заради 35 лева, като го удряли в лицето с юмруци и с палка по краката

Майката на убития младеж разказа, че синът ѝ никога не е бил обвиняем, заподозрян и задържан. От прокуратура обаче обясняват, че тримата са извършили три обира, като има данни за още. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

5

avitohol

26.09 2023 в 10:57

Мене повече ме е яд на медиите, които дават гластност и така защитават тези некадърни родители, които не могат едно дете да отгледат правилно.

1000

4

Ми

25.09 2023 в 22:12

Милото детенце!
Тази цена дали си вярва на думите?
Изпуснали детето автобуса и започнали да го гонят полицаи?
Случайно пребили преди това човек.
Случайно за пореден път.
Друго се чудя - такъв непукизъм да организираш обир и да се обадиш на мама със скалъпено обяснение, че си изпуснал автобуса понеже си бил в МОЛ-а. Завършен психопат.
А милата майчица защо не иска да види детенцето ѝ точно в колко часа е било по магазините, щом иска пострадалите момичета да се показват сякаш за клоуни от цирк. Цялата страна са ги гледа така сякаш те се престъпници, защо чуждите да не се унижават, за да покажат дали казват истината или детенцето е обвинено несправедливо поради някаква извънземна конспирация.

-240

3

редовно четящ

21.09 2023 в 19:06

Не работят, изсипват им всякакви социални помощи, занимават се с престъпления .... Полезни хора с две думи.

14469

2

случайно прочетох

21.09 2023 в 13:56

На тия примати трябва да им се спрат всякакви обществени средства и или да стават хора или да мрат!

1086

1

groznik

21.09 2023 в 12:11

Оооо горките непълнолетни извършители на дребно престъпление с трагичен край. Нападнатите и обрани младежи също са нечии деца, на тяхно място можеше да е всеки един от нас.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика