Роджър Уотърс почете паметта на загиналите на "Таксим" (видео)

Юлиан Христов 05 август 2013 в 11:45 5983 2

Роджър Уотърс
Роджър Уотърс

Истински фурор на концерта си в Истанбул предизвика легендарният музикант Роджър Уотърс - спектакълът The Wall (Стената) премина под знака на протестите на площад "Таксим".

След като от сцената отшумяват последните акорди от култовата песен на Pink Floyd "Another Brick In The Wall", в изпълнението на която участие взимат турски деца, върху декора се появяват лицата и имената на загинали по време на сблъсъците между полицията и демонстранти на "Таксим". 

"Здравейте, добре дошли, радвам се да бъда тук", обръща се към феновете Уотърс на турски език, след което екзалтираната публика започва да скандира: "Всяко място на Таксим е съпротива!"

На 30 август култовото шоу ще гостува и в София. На националния стадион "Васил Левски", 24 години след падането на Берлинската стена и демократичните промени в България, за първи път феновете ще чуят на живо емблематични парчета на Pink Floyd.

Спектакълът на Уотърс за първи път е изпълнен в Берлин през 1990 година. С известни технически подобрения, шоуто протича по един сценарий - докато музикантите са на сцената, зад тях, "тухла по тухла", се изгражда стена, която в края на шоуто бива разрушена.

-->

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!