Лозан Панов иска оставката на цялото ръководство на СГС

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2015 в 14:51 1822 0

Лозан Панов иска оставката на цялото ръководство на СГС

Новоизбраният шеф на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов поиска оставката на цялото ръководство на Софийския градски съд (СГС). 

Това стана на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което беше избран временен ръководител на съда, след отстраняването на Владимира Янева от поста. 

"След оставката на съдия Янева поисках оставката на цялото съдебно ръководство, защото смятам, че цялото ръководство е виновно за състоянието на тази съдебна институция", каза пред журналисти съдия Панов. То обаче имал разговори със заместниците на Владимира Янева - Петя Крънчева и Богдана Желявска, които обяснили, че нямат намерение да напускат. 

„Доколкото имах разговори с двама от зам.-председателите в съда, смятам, че не се очакват още оставки. Това е личен избор на колегите. Ако те ги подадат, това би било добре за временно изпълняващият длъжността на председател“, обясни Панов.

Той коментира, че най-доброто решение за съда е той да има ръководител отвън. "Човек, който да бъде с авторитет, който, докато тече процедурата по избор, ще може да даде необходимото спокойствие на съда. Да има равномерно разпределение на делата между колегите и да се направи една ревизия на командированите колеги, като правно основание. За мен е много важно този човек да има авторитет, за да спадне напрежението в тази институция“, допълни Панов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови