Любимец 15: БСП е най-демократичната партия

ОFFNews Последна промяна на 20 юли 2015 в 18:40 4424 9

Момчил Неков.

Евродепутатът от БСП Момчил Неков, известен още като Любимец 15, заяви, че партията му е най-демократичната в цялата страна и никой не го е принуждавал да се откаже от поста си в европарламента.

Пред bTV Неков, за когото избирателите на БСП гласуваха погрешка по време на последните избори за европарламент, тъй като номерът му в бюлетината съответстваше на номера на БСП - № 15, каза, че вече са му простили за това и че той работи за партията и народа си.

Той е подел кампания, с която иска да включи възможно най-много български храни в списъка на защитените с патент продукти в ЕС чрез географските означения. По този начин уникалните за страната ни производства ще бъдат с гарантирано наименование и гаранция за произход.

Според него това ще е в голяма полза за родните производители, особено малките и средните. Неков даде пример с това, че у нас само 2 продукта са защитени с този географски принцип, а гърците са регистрирали саламуреното сирене като тяхно, което изключва възможността страната ни да се рекламира с него.

Според Любимец 15 България може да регистрира зеленото сирене от Черни вит или Поморийската сол, точно както са регистрирани сиренето горгонзола в Италия и Пиранската сол от Словения.

Географската защита ще служи като гарант за качество както в Европа, така и в страни, с които съюзът има двустранни отношения - като Индия например. Така производителите ни могат да стигнат до световните пазари.

Евродепутатът се обяви против Споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТТИП) със САЩ поради няколко причини. Една от тях е, че българските производители ще се окажат в позиция на двойна конкуренция - европейска и американска, където производителите имат по-ниски цени на горивата, по-ниски такси и други облаги, които позволяват по-евтина продукция, която ще подбие родната. Освен това българските средни и дребни производители няма да могат да се възползват от отварянето на пазара към САЩ, защото те нямат капацитета да го направят, тъй като се интересуват да произвеждат стоки за страната и евентуално за износ към съседни страни, но не и масово в САЩ и ЕС.

Друг момент е липсата на пропорциалност - не може американските граждани да нямат визи за България, но българите да имат за САЩ. Освен това Неков се обяви твърдо против ГМО храните и навлизането им в Европа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2015 в 00:32

Симпатяга, но иначе е пълен профан и говори глупости като за световно. Абсолютно нищо неразбира от икономика завалията. Прост е и прост ще си умре. Но пък иначе взима хубава заплата като евродепутат – 40 000 лева.

20.07 2015 в 23:45

До няма име :
Малоумни овце сте. Аз мразя комунисти много по-истински от всички вас (защото за разлика от вас съм и достатъчно ерудиран за да разпознавам марксистката природа на много от доминиращите в момента на Запад догми, на които вие се кланяте докато си мислите, че сте антикомунисти), но не хвърлям слюнки като по условен рефлекс на всичко, казано от комунисти.
----------------------------------------------
ТИ СИ ШИБАН МАРКСИТКИ ЙЕЗУИТ !!!
Мръсна червена отрепка !

20.07 2015 в 22:28

Нямаше нужда от отчета по нищоправене на комсомолския секретар.

20.07 2015 в 21:42

Колко демократично е да се състезаваш с дпс, герб и ббц за купения и корпоративен вот на бедните граждани

20.07 2015 в 20:54

Бравос, и този направил "инвестигейшън ту". Голяма демокрация няма що. Вместо да трошат пари за избори, да сложат бюлетините в една шапка и квот изтеглят да ни е честито.

20.07 2015 в 19:54

Малоумни овце сте. Аз мразя комунисти много по-истински от всички вас (защото за разлика от вас съм и достатъчно ерудиран за да разпознавам марксистката природа на много от доминиращите в момента на Запад догми, на които вие се кланяте докато си мислите, че сте антикомунисти), но не хвърлям слюнки като по условен рефлекс на всичко, казано от комунисти.

За ТТИП е напълно прав, за реципрочността на визите със САШ също, а това с патентите на български храни е похвално, че се занимава. Не е ли иронично, че един комунист има повече гръбнак и патриотизъм в сравнение с вас, псевдо-десните?

20.07 2015 в 19:49

Грешка 15 се изказва за грешка 1 - БКП. Щото ако бяха отвинтили на дядо му инструмента в белене сега нямаше кой да ни каже колко е демократична партията... Погнус...

20.07 2015 в 19:08

Червен боклук!

20.07 2015 в 18:49

Мъжката Ева Паунова.