Любимец 15 с идеи за законови промени за доброволците

OFFNews 31 януари 2015 в 18:54 4273 3

Евродепутатът от БСП Момчил Неков, който стана известен като Любимец 15, предлага промени в българското законодателство, свързани с доброволците.

Това разказа Неков пред bTV.

28-годишният Момчил Неков влезе в ЕП след изборите през май миналата година. Неков беше поставен под номер 15 в листата на БСП, какъвто беше и номерът на партията в бюлетината. На изборите Неков събра повече гласове дори от тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев.

Евродепутатът Момчил Неков обясни, че участва в две комисии в ЕП – по култура и по земеделие.

„Аз съм пълен с енергия и идеи. Тепърва предстои да видите резултатите от работата ми”, каза той.

Неков посочи, че сред инициативите му е промяна в схемите за училищен плод и училищно мляко, с които 10% от храните в училищата да са с биопроизход.

Ако разберем колко важно е да се храним с биохрани, ще разберем колко по-здрава ще бъде нацията, коментира евродепутатът.

Момчил Неков има идея за промяна на българското законодателство, свързана с доброволците. За целта обаче той ще трябва да потърси съдействие от депутатите от БСП в Народното събрание.

Сред идеите му е да бъдат предвидени социални мерки за доброволците, те да имат застраховка и да се признават уменията, които се придобиват при доброволчеството.

По повод победата на СИРИЗА на изборите в Гърция Неков обяви, че се надява и БСП да върви наляво.

Ние прокламираме, че ни трябва промяна, да вървим наляво и да си заемем истинските позиции, както ни отива и както ни се полага. Да си отстояваме левите позиции и да искаме от ЕС и Тройката един по-човешки облик на капитализма, подерта Неков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!