Корал и Карадере подкрепят съдебната реформа

OFFNews 13 юли 2015 в 11:53 3670 1

Снимка koralbeach.com

Корал преди 10 години

Сдружение „Да запазим Корал” и гражданска инициатива „Да спасим Карадере” застават твърдо зад съдебната реформа, предложените промени в Конституцията и проекта за промени в Закона за съдебната власт.

Според "Да запазим Корал" и "Да спасим Карадере" промените в Конституцията са стъпка към независимостта на системата. Явното гласуване при взимането на решения от страна на членовете на ВСС пък ще намали възможността за договорки "под масата".

"Призоваваме народните представители от ГЕРБ, РБ, Патриотичния фронт, АБВ, БСП, България без цензура да докажат на чия страна са, независимо от партийното решение и да гласуват по съвест предложените промени в Конституцията. След това и промените в Закона за съдебната власт. Ние също споделяме мнението, че съдебната реформа трябва да включва и прокуратурата." 

"Моментът е преломен и ако искаме да живеем в страна, в която законността е гарантирана, трябва в този дебат да наложим интереса на гражданите над този на статуквото, на мафията, на #Кой.", пише още в позицията на сдружението и гражданската инициатива. 

Във вторник от 18:30 часа "Да запазим Корал" и „Да спасим Карадере” призовават всички, " на които им е писнало от корупцията, подигравката с гражданите, опитите за манипулации или пък безнаказаността в България, да излязат пред Съдебната палата". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови