Конкурс за клипове мотивира младите да работят и учат

OFFNews 29 април 2015 в 15:10 2884 0

Конкурс за видеоклипове, които да мотивират младите хора да потърсят работа или обучение, обяви социалното министерство по програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Темата е "Посоката избираш ти, възможностите даваме ние", съобщи министър Ивайло Калфин в столичния център Гринуич. 

Целта ни е да мотивираме младите хора да се откажат от висенето в социалната мрежа - дори ако тя е съседното кафене, и да видят, че светът е доста по-шарен, обясни Калфин. Той уточни, че това не е обикновена програма с евро и национални средства, целта е младите да направят съзнателен подпомогнат избор и да постигнат мечтите си. Схемата Активни от ОПРЧР стартира на 16 юни, за да се идентифицират младежи до 29 години, които не работят, нямат завършено образование и са в риск от социално изключване. Целта е те да намерят своята реализация на пазара на труда като средство за осъществяване на мечти. 

Конкурсът за клипове пък стартира на 11 май, те трябва да са с дължина до 90 секунди. 

За конкурса е създадена и фейсбук страница "Посоката избираш ти", където желаещите над 15 години могат да качват създадените от тях клипове. Най-добрите ще се борят за 4 награди - една от тях ще  бъде определена чрез жребий, ако е получила поне 50 лайка във фейсбук на 15 юни. Останалите 3 ще раздава жури, в което са директорът на БНТ Вяра Анкова, драматургът и белетрист Захари Карабашлиев, световната шампионка Саня Жекова, Александър Деянов - SuilleR световен шампион по бийтбокс и Михаил Христов, параолимпиец и световен шампион на скок на дължина. 

Крайният срок за участие в конкурса, който стартира на 11 май, е 7 юни, победителите ще бъдат обявени на 16 юни. Наградата на публиката ще донесе 2000 лв. на победителя, толкова ще получи и фаворитът на журите, второто място носи 1500 лв, а третото - 1000 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!