Комисия отне имунитета на Сидеров по още 2 случая

ОFFNews 16 декември 2015 в 21:31 3412 1

Временната комисия в парламента реши да отнеме имунитета на Волен Сидеров по още 2 стари инцидента, по които се води разследване срещу него, предаде БГНЕС.

Това стана ясно от председателя на комисията Димитър Главчев, като засега все още няма искане за арест на депутата. Предстои Народното събрание да гласува свалянето на имунитета на Сидеров в пленарната зала.

"Решихме до удовлетворим исканията на главния прокурор, който поиска разрешение от Народното събрание да възбуди наказателно преследване срещу Сидеров по два казуса. Единият е популярен, свързан със журналист от СКАТ, а другият е случката от площада в Батак", обясни Главчев.

Той допълни, че е имало предложение лидерът на "Атака" да се яви пред комисията, за да обясни действията си по едно от обвиненията. То обаче е отхвърлено, защото Сидеров така или иначе има право да присъства на заседанието, но не е сметнал за нужно да го прави и няма смисъл отново да се кани.

Относно това дали не е прекалено късно сега да се сваля имунитетът на депутата от „Атака” за нещо, станало преди пет години, Главчев заяви, че това става по преценка на главния прокурор и ако не са изтекли давностните срокове, всеки магистрат има право да предприема каквито и да е действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови