Кои български мъже с кауза са отличени в петото издание на He's The Man

OFFNews 11 декември 2023 в 11:43 990 0

Мъже с кауза

Снимка Личен профил на Жоро Тошев

Мъже с кауза

Деветима български мъже са отличени в петото издание на He's The Man. Интересното е, че те са оценени не по красота или богатство, професионален успех или властова позиция и влияние... Те са оценени за тяхната кауза. Церемонията се проведе в Централния военен клуб, където бяха представени част от тях – актьорът Иван Бърнев, музикантите Кристиян Макаров и Юлиан Славчев от група "Молец", режисьорът Галин Стоев и генералният мениджър на "Филип Морис България" – Демиан Пинтос.

Останалите отличени тази година са писателят Стефан Цанев, режисьорът Стефан Командарев, мениджърът и администратор в здравеопазването – Андрей Марков, и психиатърът, политик и социален коментатор д-р Николай Михайлов.

Организатор е информационният портал Dir.bg, а водещ на събитието беше журналистът Георги Тошев.

"За мен е много важно, когато правя нещо, да не ме е срам от мен самия", каза Галин Стоев. Той каза още, че изразяването на позиция чрез изкуството е въпрос на вътрешна необходимост. "Живеем в изключително трудно време, което понякога прилича на месомелачка", допълни режисьорът. По думите му днес живеем в мрак, но в този мрак има заключена светлина. "Ние трябва да намерим начин да освободим тази светлина", каза Галин, директор на театъра в Тулуза, Франция, чието представление в Народния театър "Иван Вазов" "Хага" по текста на украинката Саша Денисова е несъмнено най-смелото и най-доброто културно събитие за годината в България.

"Моята кауза тази година беше да се срещам с публиката и по някакъв начин да свързвам това, което е запечатано и не може да се промени, с публиката. И това се случи десетки пъти и в България, и навън", каза Иван Бърнев. "Щастлив съм, че съм попаднал на призвание, чиято корона е в това да излезеш на сцената и по някакъв начин да дариш нещо на хората, да ги заредиш с нещо", каза актьорът. Той посочи, че винаги се е интересувал от темата за малкия човек, която е във фокуса и на испано-българския филм с негово участие "Васил".

"Успехът за нас дойде в много подходящ момент, в момент, в който бяхме готови за него", казаха музикантите от "Молец". "И двамата бяхме вече преживели някакви неща, взели всички тъпи решения и бяхме взели поука от тях. Бяхме установили вече една хубава връзка с Бога и някак тогава нещата започнаха да се случват", каза Кристиян Макаров. "Ние сме двама и по този начин всеки от нас постоянно има едно огледало, което може много ясно да реагира на леки криввания", допълни Юлиан Славчев.

"Опитваме се да променим [всичко], което според нас е много голям проблем. Знаем, че като компания най-голямото влияние, което можем да имаме върху обществото, е да ги накараме да спрат да пушат или да преминат към по-добри алтернативи. Вярваме, че можем да направим повече", каза Демиан Пинтос. Той разказа, че работи с екипа си по кампания за намаляване на отпадъците от цигари. Част от нея са и млади артисти, които чрез видеа разказват на потребителите защо трябва да променят навиците си, а резултатите са много показателни за българското творчество, креативност и потенциал, допълни Пинтос.

Интервюта с останалите отличени са публикувани в сайта на събитието.

He's The Man се провежда за пета поредна година след старта си през 2019 г. В първото издание на поредицата, от срещи под мотото "Ум, дух и тяло" се включват д-р Станимир Сираков, Светослав Иванов, Юлиян Вергов, Ники Станоев, Филип Захариев, Станислав Трифонов-Насимо, Стойчо Младенов, Teoдосий Теодосиев, Денислав Коджабашев, Иво Христов.

През 2020 г. Dir.bg продължава традицията със серията "Време за мъже", в която влязоха проф. Иво Петров, Графа, Михаил Билалов, Лазар Ангелов, Велизар Величков.

През 2021 г. He's The Man събира Лазар Радков, Пламен Русев, Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев в селекцията "В обувките на успеха".

Миналата година събитието представи правилата на успеха – на проф. Мартин Вечев, проф. Атанас Щерев, Найден Тодоров, Георги Господинов, Малин Кръстев, Димитър Бербатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика