Кметът на Младост даде на прокурор инвеститори, усъмнила се в подписи

OFFNews 28 март 2018 в 15:37 7238 0

Кметът на Младост Десислава Иванчева внесе сигнал до Софийска районна прокуратура и до началника на 7 РПУ – СДВР при сериозни съмнения за фалшификация на документи от инвеститор, съобщиха от районната община. 

Повод за сигнала са "явни белези на манипулация", обясняват от кметството. След постъпила в Район „Младост“ преписка за одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж на 7-етажна сграда със смесена общественообслужваща функция на ъгъла между ул. „Свето Преображение“ и ул. „Д-р Атанас Москов“, Район „Младост“ дава указания за внасяне на допълнителни документи. Тези документи са внесени на 16 март. Налице е явно несъответствие и липса на прилика в подписите в допълнително представените документи. Те са положени в един документ по един начин и по съвсем различен начин в друг документ. Изглеждат като че са поставени от един и същ човек, без разлика в цвета на мастилото на химикалката. Ръководството на Район „Младост“ има сериозни съмнения, че представените документи са неистински и положените в тях подписи не са на посочените за автори лица, се казва в съобщението. 

Освен различните подписи, в графичната част от проектната документация са извършени и множество подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се вижда в документа, озаглавен „ПРОЕКТ“ върху наименованието на обекта и имената на съгласувалите проектанти, допълват от Младост. Кметът Иванчева иска пълна проверка по случая от МВР и прокуратурата. 

А случаят има дълга предистория. Макар в официалното съобщение от община Младост да не се съобщава за кой инвеститор става дума, OFFNews установи, че на разследващите органи са дадени Димитър Логофетов и Христо Джампалски. Имената на двамата нашумяха след техни оплаквания от действията на Иванчева, която не им издава разрешение за строеж, заедно с други инвеститори. Една от тях - Изабела Сярова дори обяви гладна стачка срещу системен тормоз от страна на Иванчева. 

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева трябва да преразгледа решенията си да спре строежите до блок 64 и блок 70, препоръча комисията по градоустройство и архитектура на "Московска" 33 още през февруари миналата година. Строежът до бл. 64 е законен, а заповедта за блокирането до блок 70 е нищожна и е обжалвана от инвеститорите в съда. В заповедта има много грешки, в това число и юридически, обяви на заседанието главният архитект Здравко Здравков по повод жалбите на Сярова, Логофетов, Джампалски и фирма  „БУЛИНВ“ ЕООД. 

Арх. Здравков обяви, че заповедта на районния кмет няма да издържи в съда и Столичната община ще трябва да изплаща обезщетение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови