Кариерен форум свързва родния бизнес и българи в чужбина

OFFNews 14 февруари 2018 в 17:14 4187 0

Снимка www.bgcareersfair.com

"Български кариерен форум" ще събере фирми и наш сънародници, които учат и/или работят в чужбина, съобщиха организаторите му.

След като през 2017 г. организацията срещна над 300 българи зад граница с утвърдени на родния пазар фирми, тази пролет представители на бизнеса ще гостуват на кариерни изложения в Лондон и Берлин, за да се запознаят със свои сънародници и да покажат защо си струва да работят в България.

Двете събития ще се състоят на 10 март в българското посолство в Лондон и на 21 април в Българския културен институт в Берлин.

След три успешни изложения във Франкфурт форумът се премества в столицата Берлин. Мотивите за този ход са наличието на най-голямата българска диаспора във Федералната република, както и разнообразието на университетски специалности и кадри в Берлин и околността, уточняват организаторите.

В столицата и прилежащата ѝ провинция Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти.

Въпреки предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз интересът на младите хора към Острова Лондон остава стратегическо място за кариерното изложение за шеста поредна година. В британската столица и региона живят над 30 хил. българи. Повече от 2 000 от тях са студенти.

До момента участие са потвърдили фирмите: “Теси”, “Easy Consult”, EVN, “TBI Bank”, “Карлсберг България” и “Despark”, както и организациите “Заедно в час”, “Лечение без граници” и “Обединени идеи за България”.

Българите в чужбина, заинтересовани от работа и у нас, могат да се регистрират и в портала на "Български кариерен форум", а така CV-то им да стигне до фирмите партньори.


“Български кариерен форум” е организация, създадена от и за студенти. Председател на управителния ѝ съвет е Ангел Игнатов, който се е върнал в България, след като е завършил висшето си образование в Шотландия. Тя цели подобряване на контакта на диаспорите ни в чужбина с бизнеса в България и промотиране на страната като алтернатива за качествена кариерна реализация. Освен на живо, компаниите могат да открият търсения талант и чрез новата онлайн платформа на Форума. Платформата предоставя на компаниите целогодишен контакт със стотици потребители от над 80 града и повече от 100 университета по света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!