Какво очакваме от българското образование?

OFFNews 15 април 2015 в 18:26 2991 1

Снимка sxc.hu

Днес от 19 ч. OFFNews.bg ще излъчи на живо дискусията „Какво очакваме от образованието?”

Това е първата от серия дискусии в рамките на инициативата на MoveBG „Открит урок”.

Дискусията ще обедини гледните точки на държавата, бизнеса, неправителствения и културен сектор за това какво трябва да дава образованието на отделните личности, на обществото като цяло и на икономиката на България в 21 век.

Във форума ще вземат участие Саша Безуханова, основател на MoveBG, Мила Искренова, хореограф и писател и Теодор Василев от НЧ „Бъдеще сега”.

Въпросите ще задава Емил Джасим, програмен директор в „Институт за образователни инициативи”

Освен в София, дискусията ще се пренесе онлайн и в още седем града в България – Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Стара Загора и Русе.

Ако желаете да се включите в дебата, публикувайте свой въпрос, мнение или предложение в коментар към статията за събитието.

Участниците в дискусията:

Саша Безуханова е инициатор и основател на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може), която работи за устойчивото и демократично развитие на България. Тя има 20-годишна управленска кариера в Хюлет-Пакард (HP) и е с основна заслуга за създаването на Глобален Център за отдалечени услуги - значителна инвестиция на HP, която постави България на световната IT инвеститорска карта и днес осигурява работа на 5000 висококвалифицирани специалисти. Саша участва активно в широк спектър от инциативи в подкрепа на обществения прогрес и е ключов участник в множество организации с фокус върху устойчивото развитие на съвременна България. Сред тях са Българското училището за политика, Европейския център на жените в технологиите, Българския център на жените в технологиите, Техническия Университет, на които е председател на бордовете. Саша е Почетен Консул на Люксембург за България.

Мила Искренова е хореограф, педагог, автор на статии и есета в областта на танцовата естетика. Една от най-изявените български хореографки, работещи в областта на съвременния танц. Специализирала е в Германия, Великобритания и Франция. Оригиналността на творбите ѝ идва от нейното индивидуално виждане за съвременното изкуство, философията, мистицизма и човешката природа. Автор е на хореографията на над 50 телевизионни и театрални постановки, мюзикли и авторски спектакли.

Теодор Василев е ръководител на младежка органзиация – НЧ „Бъдеще сега”, която работи основно в сферата на неформалното учене – обучение на деца, младежи и преподаватели в техниките и методите на обучение чрез преживяване и интеркативно учене. Учител по личностно развитие и история и цивилизация; eксперт към звено от обучители на Национален младежки форум; член на експертна група, даваща становища по новия ни образователен закон; сугестопедагог, ръководител на проект за трансформиране на учебното съдържание в 7-ми и 8-ми клас по сугестопедичната методика;

Емил Джасим е учител. Завършил е история в Софийски университет. Преподава история от десет години и е програмен директор на "Център за образователни инициативи". Един от създателите на проектa u4ili6teto.bg, който направи качественото образование достъпно до всеки български ученик, независимо къде живее. Днес проектът е успешна платформа за българското училище. Има зад гърба си 700 обучени учители, а около 15 училища работят с образователната платформа за електронно обучение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!